top of page
  • Skribentens bildTor

Evig otur - eller inte?

Ibland upplever jag att livet "ondar" på mig. Att det helt enkelt inte ska fungera. Varje gång jag får känslan att nu vänder det så inträffar något som behöver lösas eller en smäll som gör att det är dags att kämpa igen. Ibland är det jag själv som ställt till det, ibland är det saker jag och händelser som jag inte alls kan rå för. Ibland får jag höra av vänner att det är ett under att jag orkar men av någon anledning är det idag en normalisering att lösa problem. Det kan vara barnen som jag måste strida för, familjen, plötsliga sjukdomar av anhöriga eller bortgång. Ekonomiskt. Bilar som går sönder. När det väl är en lugn period törs jag inte tro att det ska vara en längre en längre tid och så blir det. Underligt nog så reser jag mig varje gång, kavlar upp ärmarna och bara går. Nu funderar jag på om det är så här det ska vara? "Ondar" någon över mig? Vad är det jag ska gottgöra? Jag har sådana starka mål jag vill uppnå som jag vet att jag klarar, men jag får aldrig något lugn, någon ro att få uppnå dom. Vad är det som gör att krafterna sänder mig dessa utmaningar gång på gång? Sju års olycka har förvandlats till tjugo

A.SSvar:.Jag kan inte se att någon aktivt är ute efter dig men du har en genuin otur i vissa delar av livet. Med stor sannolikhet beror det på två saker – det ena är att du upplever oturen starkare än många andra eftersom du vet att den kommer. Det gör att du snarare ser fram mot när något går dåligt en njuter av det som är bra och då stärker oturen sig själv med mera otur. Detta är oerhört olyckligt och är en spiral du behöver bryta.

Det snabbaste sättet är att intala sig att saker kommer gå bra och förlita sig på ”ödet”. Det är dock oerhört svårt eftersom det kräver att man går tvärs igenom den otur man faktiskt drabbas av som om man inte visste att den skulle komma.

Jag kommer prata med Hanna om att göra ett Sigill som för en tid kommer leda bort otur från dig för att ge dig tid att ändra på hur du ser på tur och otur.

Att jag inte ens föreslår att permanent ta bort din otur är för att det andra skälet till din otur är den andra vågskålen – den tur du faktiskt har!

Problemet med tur är att man oftast inte märker när man har den.

Det är den där gången man blir distraherad av att man ser nån man tror man känner och de sekunderna det tar att konstatera at man har fel är precis de sekunderna som gör att man INTE går över vägen precis framför en bil med en ouppmärksam förare.

Eller det där samtalet man skulle ringa men glömde vilket gjorde att man inte hamnade i ett gräl med sina föräldrar.

Eller… Ja du förstår – det finns saker i livet du faktiskt har tur med men det är saker som oftast inte märks och så är det för de allra flesta. Tur och otur är två kärl som hänger ihop och NEJ alla människor har inte lika mycket av det eller av varje sort – vissa har mer tur än andra men INGEN är helt utan tur – det skulle man helt enkelt inte överleva så om man petar på ”turmätaren” så kan man visserligen tvinga fram mer tur men förr eller senare kommer pendeln att svänga tillbaka och ju hårdare man knuffat åt ett håll desto starkare kommer rekylen bli.

Därför kommer det ner till synsätt – ser man på sin otur som något som vägs upp kan man ge den mindre utrymme i sina tankar och det påverkar faktiskt mängden tur man har till det bättre.

Att ge lite hjälp på traven inledningsvis och ge dig några veckors ”flyt” skadar dock inter OM du tar det som ett sätt att ställa om hur du tänker och ser på tur och otur – om inte kommer du bara gå att vänta på när det går över och då blir det jobbigare inte lättare för dig framöver.

Vad gäller din styrka har du helt rätt – du är robust in i själen och har klarat enorma utmaningar. Samtidigt har många av de motgångar du mött gett dig mer styrka, gjort att du har en vana att klara av saker som andra inte kan och gör att du vet att det kommer en ny morgondag hur mörkt det än ser ut just nu.

Det är förmågor som kommer göra det möjligt för dig att nå dit du vill.

Det finns ingen tvekan i vare sig horoskop eller kort om att du kommer nå dit du vill och en del av det som gör det möjligt är den jobbiga vägen du fått vandra.

För tur och otur väger ut varandra (mer eller mindre) under en livvstid och om du ser det såhär – skulle du nu i efterhand vilja byta bort någon av den otur du harf om du viste att priset var att du kommer drabbas värre istället i framtiden? När du verkligen, verkligen behöver det kommer lyckans fe att le mot dig men i ditt fall verkar hon vara väldigt snål med när det är, skälen till det är höljt i dunkel men vet detta – det är ingen som vill dig ont – det är ödet som har något speciellt i tankarna för dig och det kommer kräva både tur och alla de kunskaper, färdigheter och styrka du plockat på dig långs din mycket steniga livsstig.

Jag vet att det inte är mycket till tröst nästa gång diskmaskinen går sönder men det kommer definitivt vara värt det i slutänden.

Och jag ska se till att ordna nån form av begränsad otursstoppare för att ge dig lite ”semester”.

49 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page