top of page
  • Skribentens bildTor

Ett hundliv

Jag drömmer ofta och mycket, vissa nätter pratar jag högt eller skäller på någon. Alla drömmar stannar inte kvar i minnet och pockar på min uppmärksamhet men drömmen jag hade i morse gör det. Jag köpte sju stycken större hundar i natt, blandrashundar, kan ha varit en blandning av rottweiler och jägarhund typ samma i "Micke och Molle. Jag ville bara ha en men kvinnan som sålde dom krävde att man köpte sju stycken vilket jag gjorde. Affären av hundarna skedde på en större parkering utanför ett köpcentrum, det var mulet och ganska ruggigt vid skymningstid. Jag skulle hämta upp hundarna senare, dom var inte leveransklara men jag fick inte ta hem dom. Min chef erbjöd sig att ha dom hos sig och ringde mig och frågade när jag skulle lämna dom. Han hade inte hunnit komma från jobbet ännu men talade om att det var bara åka ut till huset. Huset uppfattar jag som ett äldre vitt med mycket snickarglädje vid vattnet, typ sekelskifte. Jag stod vid bilen under samtalet, funderade på hur jag skulle få in sju (större hundar i drömmen) i en Volvo sedan? Fyra i baksätet och en i framsätet och en i skuffen. Tänkte om den hunden får någon luft då och var orolig om polisen skulle stanna mig, tänkte även på bälte. Vaknade sedan. Har nyss blivit varslad från jobbet och kände att det var en stark dröm. Tacksam för tolkning av min dröm.

Drömmaren



Svar: Antingen har jag svarat på denna dröm tidigare eller så var det en som delade väldigt många element med denna men under alla omständigheter är det här en dröm som förtjänar en rejäl tolkning.

Hundar är nästan alltid symboler för trofasthet och eller arbetsinsats. Det och att drömmen innehåller din chef pekar på att den dels handlar om att bearbeta känslan av svek och obehörighet som du känner inför att blivit varslad.

Antalet hundar är också symboliskt antingen i en direkt mening – som att du arbetat sju år på din arbetsplats, eller i indirekt mening – som att du nu behöver EN hund (ett jobb) men att du kommer känna dig manad att söka och kanske till och med acceptera flera anbud eller att du blir tvungen att ta arbeten som kräver mer eller betalar sig mindre än det du har nu.

Hundarna i Volvon handlar om hur du ska hantera situationen med att riskera att bli av med jobbet och hålla dig flytande och söka nytt jobb och det märks att du är rejält stressad och räknar med att du kommer tappa en del bollar. Det syns om inte annat på at du räknat fel på antalet hundar för 4 bak, 1 fram och 1 i skuffen blir sex (6) hundar – inte sju.

Sammanfattningsvis den här drömmen behandlar det inre kaos du känner delvis genom at visa hur ohållbart det känslomässigt är. Budskapet, särskilt eftersom du minns drömmen så tydligt, är att du inte behöver klara allt på en gång. Du var från början ute efter en hund – ta det rådet med dig till ditt vakna liv. Ett jobb räcker långt och du behöver inte överprestera för att få det.

Din relation till din chef i drömmen visar också på att du borde kunna räkna med ett riktigt bra rekommendationsbrev.

38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page