top of page
  • Skribentens bildHanna Tolander

Ett horoskop i grova drag


För det mesta när någon säger "jag känner inte igen mig i mitt stjärntecken" så kan jag som astrolog säga varför så fort jag har slängt ett öga på horoskopet. Det vanligaste skälet är att man är född i tecknet bredvid. Datumen skiftar lite från ett år till nästa eftersom stjärntecknet avgörs av när Solen går in i tecknet. Vissa som är födda 23/8, till exempel, är därför Lejon och vissa är Jungfrur.


Men den här gången var det en Skytt som hörde av sig och som är född mitt i Skytten, och dessutom har Månen där också. Hur jag än vrider och vänder på horoskopet så kan jag inte se varför något annat tecken än Skytten skulle dominera. Så vad jag har gjort nu är att jag har förenklat horoskopet, dragit ner det till det allra nödvändigaste. I vissa fall blir bilden tydligare om man plockar bort detaljerna.


Och då, med alla nyanser bortplockade, så låter det här horoskopet så här:


Du är en Skytt med Ascendenten i Vågen - du är självständig och uppriktig, trivs med att stå på egna ben. Andra uppfattar dig som lätt att prata med, vänlig och (oftast) snäll. Du tycker om att resa men kommer kanske inte iväg så ofta, dels för att du är en smula bekväm av dig och dels för att du har Solen i Andra Huset och det gör att en stuga på landet kanske lockar mer än exotiska resor. Du har djupa rötter i din hembygd och starka band till släkten.

Du är en dålig förlorare men bättre på att dölja det än Skyttar brukar vara.

Din humor är ganska okomplicerad och du har lätt för att komma överens med andra människor. Du tycker inte om konflikter men kan bli blixtrande arg när du är stressad, något som mest märks på jobbet. Men du är också duktig på att få saker gjorda även när tidspressen är mycket stor.

Med Venus i Skorpionen är du en lojal och passionerad kärlekspartner. Du är beredd att satsa oändligt mycket på kärleken men inte utan att få lika mycket tillbaka.

Du har en talang för inredning och design. Om du trivs i ditt hem så är det ombonat och mycket personligt. Du har också lätt för att lära dig olika hantverk.

36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page