• Tor

En riktigt bra idé!

Hej! Jag har en längre tid drömt om att starta ett företag som riktar sig mot att hjälpa människor genom samtal, hypnos och ev också healing. Kan du hjälpa mig att se om det skulle fungera ekonomiskt och vilka motgångar jag skulle kunna stöta på? I nuläget samlar jag kunskap och MOD för att starta men mina tankar kring varför jag vill göra detta har gått ifrån att enbart vara något intressant jag skulle kunna göra istället för mitt nuvarande jobb till att jag tänker att jag skulle kunna göra en viktig skillnad för de människor som skulle komma till mig.

MJT


Att satsa på bredd och kombination samtal, terapi, healing kommer slå väl ut.

Svar: Det är en bra idé men det finns många små uppförsbackar på vägen och att få det ekonomiskt bärigt kräver en del rent praktiska saker.

Inledningsvis – titlar, utbildning och kunskaper.

Du har mycket av det som behövs redan nu och kommer kunna gå vidare därifrån på et bra sätt. Men ska du få en bärig verksamhet behöver du bredd och legitimitet.

Terapeut får vem som helst kalla sig (inte legitimerat yrke) men det lönar sig att ha en utbildning. Det finns korta nätutbildningar som är bra – om du inte redan har en skaffa dig. Det ger massor när det kommer till att styra sessioner, se klientens behov och förhålla sig till både klienter, fakta och sina egna förmågor.

Att ha en utbildning ger också klienterna trygghet – det ger dem en bas att förhålla sig till, inte jätteviktigt för de klienter du redan har (de litar på dig utifrån det du gjort) men väldigt viktigt för att locka nya klienter.

Fortsättningsvis – lokal och läge.

Att ha en lokal är bra men inte avgörande det viktiga är att du kan möta klienterna på en plats och ett sätt som gör dem bekväma. Detta kommer du lyckas bra med.


Affärsplan.

Kan låta lite skumt då det handlar om ett lätt esoteriskt fält men det är oerhört viktigt. Att ha en karta för vad man vill göra och hur betyder massor – särskilt gör det att du får en bild av om det är på väg åt fel håll.


Kommunen – det finns massor av stöd at få via din kommuns näringslivskontor. Alltifrån utbildningscheckar till praktiska råd om lokaler och stöd. Detta varierar från kommun till kommun men är oftast väldigt bra att utnyttja.NU till spådomar och horoskop för det du vill göra: Det finns tre ”hinder” på din väg: