top of page
  • Skribentens bildTor

En riktig skräckdröm

Jag har aldrig någonsin fått någon av mina drömmar tydda och har aldrig brytt mig om mina drömmar.. men inatt drömde jag så märkligt och kan inte relatera detta till något jag sett på TV eller dylikt... Detta är vad jag drömde; Jag drömde att jag precis hade vaknat en gråmulen morgon i min treårige sons säng (jag och min man brukar turas om med att sova i hans säng medan han ligger inne i sovrummet, i dubbelsängen med någon av oss..) och att jag hade ont i min vänstra vad. Jag drar undan täcket och ser att insidan av vaden är dubbelt så stor som vanligt, riktigt äckligt blå-röd och svullen. Jag lägger högerhanden på vaden och börjar massera försiktigt när plötsligt jag hör som ett litet knastrande ljud och det spricker upp ett litet hål i vaden. Det kommer först en tunn blodstråle som efter ca en sekund blir tjockare, och blodet börjar pumpa ut i kaskader! Det sprutar mängder med blod på väggarna, i mitt ansikte (jag kan knappt andas eftersom det är som att få en hink vatten slängd i ansiktet), på golvet... Jag halkar i blodet och stapplar genom hallen ut i köket och känner hur hjärtat slår vilt i bröstet på mig och jag har fullständig panik.. jag skriker högt! Jag försöker ringa men telefonluren bara glider i handen, eftersom jag är helt nedblodad, så jag kan inte slå larm-numret. Plötsligt öppnas ytterdörren och en blond kvinna i ca 40-45 års åldern, lite rufsig i håret (som jag aldrig sett förut) kommer in och frågar; -" Ska jag hjälpa dig?" Hon har en mörkgrå trenchcoat på sig och ser ut som hon i all hast har tagit på sig den för att rusa till min hjälp. Jag klarar bara av att nicka i mitt chockade tillstånd och hon tar telefonluren och ringer... vart eller vem vet jag inte. Jag undrar vem hon är och om jag vågar lita på henne.. jag är lite rädd att hon ska försöka passa på att stjäla något. Jag håller handen hårt tryckt över vaden för att stoppa blodflödet när hon plötsligt ler lite och säger till mig att jag kan släppa taget, att det har slutat blöda.. Först vågar jag inte, men sen släpper jag taget och ser att det har slutat. Hon hjälper mig tillbaka in i min sons sovrum och jag lägger mig i sängen igen. Vi tittar på vänsterbenet och ser att från knät och nedåt så har 3-4 spikraka, korsande vita ränder (typ som bristningar el dyl) bildats.. Ränderna är ca 1 cm breda. Jag känner på dom och då slår det plötsligt upp jättestora, köttiga, blå-brun färgade svulster upp runt hela underbenet. Det ser lite ut som stenmurklor och är jättestora, ca 6-7 cm i diameter. Jag är fortfarande chockad av allt som hänt innan och blir sorgsen över att mitt ben plötsligt blivit så äckligt, men mitt i allt lyckas jag ändå säga till kvinnan att: "- Det där kanske en plastikkirurg kan fixa till, det ser nog värre ut än det är". Vad kan detta betyda? Det var länge sen jag drömde så här hemskt... det var en riktigt obehaglig dröm. "LN"


Blod är en mycket stark drömsymbol men har olika betydelser beroende på hur gammal du är

Svar: Det här är en väldigt ovanlig dröm och för att kunna tyda den riktigt bra behöver jag egentligen veta hur gammal du är därför att drömmen kan ha olika betydelser beroende på i vilken livscykel du befinner dig. Under alla omständigheter så är drömmen en varning, troligen handlar den om att du är på väg från ett livsstadium till nästa (klimakteriet om du är i den åldern, din fertila period om du är under 26 t ex). Den rufsiga och trenchcoat klädda damen är en hjälpare som inte var beredd på den här krisen (vanligen så ser man dem inte alls eftersom de verkar genom symboler i drömmen och nästan aldrig visar sig direkt) Hjälpare kan vara olika saker, antingen "skyddsänglar" som vakar över en eller avatarer - bilder - av delar av det egna undermedvetna som du skapat genom de roller du spelar i ditt liv. (om du till exempel är trevlig på ett speciellt sätt mot dina morföräldrar så förenklar ditt undermedvetna för dig till nästa gång genom att bunta ihop alla de saker du gör till en "roll" eller en personlighetsmall som du sedan snabbt kan plocka upp till nästa gång du träffar dem. Den metoden gör också att ditt undermedvetna kan använda en eller flera sådana "roller" i dina drömmar för att gestalta olika saker och sidor av ditt liv.

Att du får hjälp på det här sättet är ovanligt och det kan tyda på att det är något fysiskt fel med dig. Om du under kommande nätter upplever att du faller och landar hastigt (så att du vaknar), att du hör skarpa knallar eller vaknar och "vet" att någon är i din bostad bör du göra en hälsokontroll. Alla de sakerna kan vara tecken på störd sömn och hjärt- eller andnings-störningar. Min tro är att den här drömmen inte har ett dugg med sjukdom att göra men för säkerhets skull, får du ovannämnda symtom bör du ta dem på allvar. (Troligast i sådannan fall är blodsocker, hjärtmuskelinflammationer, stressyndrom eller inflammationer i bröst- och bukmuskler.) Vad det än är så står du inför förändringar i ditt liv och på lite sikt troligen goda sådana.

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page