top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

En relation med riktigt goda framtidsutsikter

FRÅGA TOR OCH HANNA: Hej! Är lite förvirrad över en relation... och skulle önska lite vägledning. Jag har sedan ca en månad tillbaka dejtat en man, vi har tidigare varit kollegor under många år, idag arbetar vi på olika platser. För oss båda är det lite av ett mysterium hur vi nu plötsligt gått från goda och rätt nära vänner och fd arbetskamrater, till ”något mer”. Dessutom ser vi båda på det här som lite komplicerat då våra liv kanske inte riktigt kommer gå att pussla ihop. Hur ser våra möjligheter ut, för att ha en stadig relation? Vågar jag satsa på det här eller bör jag avsluta? Tack på förhand för ev svar

S


Det är ingen garanterad framgångssaga men det vore en total miss att inte ge den chansen

Svar: Det är som du redan vet en rätt spännande relation och det mest spännande ur mitt perspektiv som astrolog är att ni skulle aldrig blivit ett par om ni jobbat kvar på samma arbetsplats. Ni har en typisk kvadraturrelation – det vill säga att ni har alltid respekterat den andre och kanske till och med i hemlighet varit lite avundsjuka på den andres kompetens och sätt samtidigt som ni inte alltid höll med om hur den andre gjorde saker. När ni sedan inte längre jobbar ihop eller kanske snarare ”konkurrerar” så finns den där dynamiken och energin kvar emellan er och nu i det här läget där ni inte längre har ett professionellt utlopp men ändå finns i varandras liv är det inte oväntat att det leder till en sexuell och emotionell spänning.

Just att ni aldrig hade eller skulle haft en relation om ni jobbat vidare på samma arbetsplats är också det som ger er relation en ärlig chans nu. Attraktionen som ni känner är grundad i respekt och sund rivalitet och hittar ett djupare utlopp nu när ni kan se varandra för vilka ni är fullt ut istället för att behöva ta hänsyn till vad ni gör.

Han kan fullt ut beundra ditt driv och ditt raka och vägvinnande sätt medan du kan njuta av hans fokus på detaljer och känsliga handlag. Att ni sedan uttrycker känslor nästan identiskt även om han är lite mer bombastisk än du hjälper förstås också till.

Ni passar också bra ihop när det kommer till sex och intimitet och ett tips är att du gott kan våga att göra mer av sånt du tycker låter spännande men kanske tyckt känts lite för vågat för att testa. Han kommer svara väldigt bra på och bli tänd av det du tycker känns hett men vågat.

Det är alltid komplicerat att pussla ihop livet ”mitt i det” eftersom det ofta finns halvklara drömmar och oavslutade åtaganden på båda sidor men i ert fall kommer det visa sig vara lite enklare än det ser ut. Ni bör bli positivt överraskade av hur lätt ni har att kompromissa om sånt som ”borde” vara problematiskt och – här är ett bonustips – ni har dessutom råd att vara brutalt ärliga mot varandra. Om något känns som om det är en sak du (eller A) inte vill offra: Säg det! Ni är båda väldigt bra på att acceptera givna förutsättningar och ta det som praktiska omständigheter utan att det påverkar era känslor för den andra negativt.

Enda saken ni behöver komma ihåg när det gäller konflikter är att när ni inte tycker lika finns det en risk att ni stör er på den andras sätt att lägga fram/ hantera argument och argumentation. Bra sak att ha med sig här är att avsluta med att fråga hur den andre känner om saken. Där ni båda tror att ni sårat den andre har ni båda oftast fel – ni blir inte sårade av samma saker och det gör att det borde vara lätt att komma ihåg att det är, och ska vara enkelt, att borsta av sig sånt som skulle kunna ligga och gro till motsättningar för andra.

Så för att summera: Det ni har framför er är inte en perfekt relation men den är nära nog perfekt för er. Det finns goda chanser att det här är en relation som kommer hålla och under alla omständigheter vore det sorgligt om ni inte gav det här chansen för gör ni det inte kommer ni definitivt att ångra er.

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page