top of page
  • Skribentens bildTor

En ny start!

Hej! Jag börjar närma mig pension och känner att jag börjar ifrågasätta allt i mitt liv. Lever jag med rätt man, ska jag flytta eller vad ska jag göra?

AnniSan


Pensionen ska inte vara ett slut utan en ny start.

Svar: Det första du ska göra är att ta tag i ditt nya liv aktivt. Många går från arbetslivet in i ett tomrum med tanken på att de ska hitta vad de vill göra efteråt, sedan, när de står i sitt nya liv – det är ingen god idé eftersom det gör att du hamnar i ett vacuum därifrån du kommer få svårt att hitta något nytt som du verkligen gillar.

Så det är bra att du tänker i de här banorna redan nu.

När det kommer till vad du ska göra med din framtid så står du inför ett antal val där det första och största är att hitta det du känner kommer fylla ditt liv med mening och innehåll under de kommande decennierna av kraft och god hälsa. Pensionen är ju inte ”början till slutet” utan faktiskt början till en ny början. En chans på livet med fokus på dig själv och vad du kan och vill göra med ditt eget liv och lust i centrum.

Så börja med att känna efter vad du vill (korten kommer med en del råd lite senare) och dröm om vad du ser framför dig om fem, tio, femton år. Sen pratar du med din partner och ser om hans dröm och din dröm går i samma riktning eller om de går att genomföra parallellt. Gör det de väntar en ljus framtid, gör de inte det behöver du tänka om eftersom tiden att leva för andra faktiskt ligger bakom dig – nu är det tid att leva för din egen skull och uppleva det där som kommit i kläm tills nu.

Nu till vad korten säger specifikt: Lägg måttfullheten åt sidan men minns vad som är möjligt – stora planer blir större med god planering och det är inte priset som avgör upplevelsen.

Det finns en givmild och bildad man som ger trygghet och kärlek, en man som står vid din sida när det går bra likväl som när det bär emot.

Lyckan börjar på nära håll men kommer föra dig bort.

Snabb tolkning: Var inte för hastig med att byta kärlek – när och om hjärtat säger att det är dags kommer det vara självklart, i övrigt följ ditt hjärta. Välj vad du vill göra efter hjärta och sinne men välj hur efter plånbok – mycket gör att göra på många olika sätt och marginaler är roligt när det dyker upp oanade möjligheter.

Du kommer se nya horisonter.

72 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page