top of page
  • Skribentens bildTor

En Kräfta på glid

Jag är en oftast positiv och glad Kräfta men som nu ser livets botten … har länge varit hemma nu p g a depression.

Jag träffade mitt livs man för några år sedan och vi har sedan dess hela tiden hållit kontakten. Han blev mycket förälskad i mig men jag var inte mogen p g a att jag var på väg ifrån ett dåligt fungerande förhållande. Han sa att på mig kunde han vänta hur länge som helst men efter att jag inte hört av mig på två månader (för jag behövde komma till ro med mitt nya liv) så vid kontakt per telefon så berättade han att han hade en relation … b l a b l a. Efter några månader så var han singel igen och tog upp kontakten med mig, dvs vi träffades och det kändes ganska bra men inget ledde till en fast relation som ju är min önskan idag.

Vi har fortfarande kontakt trots att han nu har en annan kvinna vid sin sida men vi träffas inte.

Han vet vad jag har för känslor för honom eftersom jag nu fått ord för dem men inget händer.

Jag frågade honom om han var rädd, till svar fick jag att så var fallet. När vi träffades på riktig date första gången så sa han att han aldrig känt sig så attraherad och att jag var otroligt vacker, det känns som om det är dig jag väntat på, var har du varit i hela mitt liv. Jag vet att jag sårade honom genom att tiden inte var rätt för mig.

Vi kan prata om allting och skrattar gott tillsammans, det sexuella är helt underbart, en sådan dragning har jag aldrig känt förr. Jag tänder intellektuellt på denna fantastiska man. Han ger mig så mycket av både känslor och tankar. Han är i mina ögon en djup och klok man men enligt honom så är det jag som äger djupet som han själv önskar att han ägde, men jag tror jag speglar honom. Det känns så djupt och även om det ibland dröjer länge innan vi ses så känns han så nära ändå och när vi pratar så är det som om vi pratade igår … underlig känsla av samhörighet som jag inte upplevt förr. Jag känner mig så trygg och hel tillsammans med honom.

Nu till mina frågor:

1) Kommer det någonsin att leda till något fint och stabilt mellan oss?

2) Vad har han för känslor för mig idag?

3) Varför är han noga med att hålla kontakten?

4) Jag läser mycket om horoskop, jag vet att han har Månen i Kräftan och jag har min i Jungfrun. Han har Solen i Skytten, jag i Kräftan. Hur är denna kombination?

5) Har vi ett gemensamt förflutet från tidigare liv?

6) Om han inte är den jag kommer att få dela lyckan med, finns det möjligen någon annan? Jag vill ju bara ha honom nära mig som det känns nu.

7) Barn? Kan ni se om jag blir mor?

8) Hur ser det ut på min arbetsfront? Nytt jobb?

"den ensamma ängeln"


Svar: Det blir trassligt när de stora känslorna kommer i dagen innan man har ett fast förhållande. Inte så sällan leder det till situationer snarlik den du sitter i nu. Jag skall försöka reda ut dina frågor i tur och ordning:

1. Ni har väldigt många band mellan er så att bara klippa av dem är inte det lättaste. Men du bör också veta att era chanser att få ett stabilt förhållande av den typ du längtar efter är mycket små. Ni är som kombination en instabil och mycket känslostyrd enhet, det finns inte mycket i era horoskop som säger "ett fast par". Mer "kan inte låta bli varandra men lever inte ihop".

2. Jag kan egentligen inte besvara det. Det är hans privatliv. Men att han känner passion och attraheras av dig så fort ni ses, det stämmer.

3. Som sagt, det finns massor av band mellan er. Så länge ni inte är ihop är du nästan hand idealkvinna och han attraheras oerhört av dig. Därför vill han naturligtvis hålla kontakten.

4. Kräftan och Skytten är väldigt olika. Soltecknen visar hur vårt vardagsliv fungerar, och medan Kräftan är en ganska stillsam individ som bryr sig mycket om hem och familj är Skytten en vän av frihet som har svårt att rota sig. Måntecknen beskriver hur känslolivet fungerar, och måntecknen Jungfrun och Kräftan är på sätt och vis lika och passar ihop. Jungfrun är saklig och behärskad, Kräftan är känslosam och intuitiv. Men båda har en "mjuk" inställning till känslor, de är jordnära och har ett behov av närhet, därför kompletterar de varandra. När man då tittar på just er kombination – Solskytt/Månkräfta och Solkräfta/Månjungfru, så ser det ut som om han dras till dig och känner trygghet hos dig eftersom hans Måne känner igen sig i din Sol. Det gör att era roller kastas om, för i vanliga fall är det hennes Måne och hans Sol som söker sig till varandra (dvs vi kvinnor söker trygghet medan män söker bekräftelse i första hand). I ert fall fungerar detta mycket sämre, för hans fria Sol i Skytten ger inget stöld alls för din försiktiga Måne i Jungfrun. Det syns direkt i din fråga – du vill ha ett bo och stabilitet (Jungfrun) men han vill inte ta risken, vill inte binda sig på allvar (Skytten). Er bästa möjlighet att få varandra ligger troligen i att du är den pådrivande, "jagande" parten – att du på sätt och vis tar över den manliga rollen. Annars kommer han att fortsätta hålla på sin frihet och självständighet väldigt länge, därför att han upplever att han inte duger i dina ögon och inte kan ge dig det du vill ha. Nackdelen med detta förfarande är att du inte kommer att få lyxen att känna dig trygg hos honom, utan ert förhållande kommer att te sig ganska instabilt. Inte så olikt det ni har nu.

5. Jag kan inte se det i horoskopet utan era födelseplatser. Men mina kort säger att ni nog har känt varandra förut. Den gången – det kan vara flera men jag får bara upp en i korten – var du hans älskarinna och det var väldigt mycket på hans villkor. Jag tror att han gav dig svåra hjärtesorger, då.

6. Det beror på dig. Om du kan nöja dig med en man du inte brinner för, så kan du ganska lätt hitta en att bilda familj med. Men då måste du lämna passionen bakom dig. Det blir priset du får betala för ett "vanligt" familjeliv. Bara du vet om det är värt det. Men om du vill ha barn så rekommenderar jag varmt att du antingen väljer den passionslösa vägen så fort som möjligt, eller accepterar tanken på att skaffa barn och bilda familj själv, utan en man. Annars är risken mycket stor att du kommer att stå där ensam, utan barn. Tänk på att han ju inte tar samma risk, sanden i hans biologiska timglas rinner inte lika fort. Men om du undrade om du kan hitta någon annan att älska som du älskar honom så är svaret tyvärr nej, inte inom överskådlig tid.

7. Återigen hade jag behövt födelseplatsen. Men korten säger att du rent fysiskt borde ha lätt för att bli med barn, och att du egentligen borde ha haft barn redan. Korten antyder också att du kommer att ångra dig om du väntar alltför länge. Som relationerna ser ut idag är det inte alltid man kan få kärleken först och barnet sedan – om fyra år börjar sannolikt dina chanser att bli mamma sjunka.

8. Det ser tyvärr ganska mörkt ut just nu men efter sommaren kan något intressant dyka upp, så du kanske inte behöver leta så länge. Dina chanser att hitta ett bra jobb ökar om du kan tänka dig att arbeta på annan ort, säger korten. Antagligen ganska långt från där du bor nu.

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page