top of page
  • Skribentens bildTor

En konstig dröm

Jag är en sån person som nästan aldrig kommer ihåg mina drömmar, vet inte ens

om att jag drömt. Det kan gå flera år emellan. I natt har jag däremot drömt en dröm som jag minns mycket väl, och är nyfiken på vad den kan betyda.

Jag drömde att jag körde bil i mörkret, på en stor riksväg. Plötsligt så hade jag kört av på en stor rastplats utan att märka det, men körde snabbt ut på riksvägen igen. När jag kom ut på vägen igen så var jag ensam på vägen och tänkte: här var det inte mycket bilar då kan jag stå på och köra lite fortare.

Vartefter jag körde så blev vägen smalare. Gräs som växte vid sidan om vägen blev jättehögt och började böja sig ut på vägen, men jag tänkte inte så mycket på det. Plötsligt tyckte jag att vägen började bli så smal och gräset böjde sig över hela vägen. Till slut var vägen så smal så den var som en gångbana, smalare och smalare. Men nu måste jag väl ändå kört fel tänkte jag. vägen var så smal att jag inte kunde vända bilen. Då får jag väl backa härifrån då tänkte jag, och skulle börja backa, la i backen och vände mig om för att titta bakåt. Då var det en stor svart järngrind i vägen , den var inte helt stängd utan stod på glänt, men jag kunde i alla fall inte backa ut bilen genom den. Var har den kommit från tänkte jag, den fanns ju inte här förut. Sen vaknade jag.

"Monica"Svar: Din dröm har många bottnar men tyder på att du är i en livssituation som inte riktigt passar dig. Den handlar om vart dina livsval är på väg att föra dig på lite sikt. Troligen har du valt bort en del saker för någon annans skull eller för ett jobb eller liknande och den väg du är inne på lämnar dig väldigt få alternativ. Varje gång som du får möjlighet att göra något annat så gör du "det du bestämt dig för". Det betyder inte att du har valt fel men drömmen är en varning om att det är bäst att du tänker på vad du egentligen vill för rätt vad det är kan du ha förlorat möjligheter som du nu tar för givna. Alltså en varning men inte för ett akut hot utan för något som kommer att växa fram med tiden (även om du säkert redan har börjat säga nej till saker som du egentligen vill för att hinna med det du känner att du måste.

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page