top of page
  • Skribentens bildTor

En dröm som skrämmer men visar ljusa utvägar

Starka drömmar. Jag drömmer att jag är i ett annat land, jag åker en slags tunnelbana där man måste ta av sig skorna för att åka med, jag kommer till en oerhört vacker plats, jag frågar var är jag där det kan vara så vackert, ett högt fjäll, grönska med blommor och en liten yta där det brinner men på en väldigt låg höjd och är bara vackert, jag hör en röst säga "It`s Ukraine". Jag skall gå tillbaka och då är mina skor stulna så jag får gå tillbaka i bara strumporna. Sen är plötsligt mitt 8-åriga barnbarn bakom mig och har en morakniv och en annan kniv som han tänker kasta på mig, jag håller för händerna för öronen och väntar på smärtan som skall komma, men den kommer inte, jag lyckas ta knivarna ifrån honom och gömma dom. Sen vaknar jag och är mig inte lik på hela dagen, oro och känner mig nervös och svag liksom. Vad vill denna dröm säga mig?

KristinaSvar: EN mycket stark dröm som du säger och en som handlar om både framtidstro och oro för vad som händer i världen just nu.

Det vackra landet och inledningen av drömmen handlar om var du står i livet just nu och pratar om dina drömmar och förhoppningar. Den biten lägger grunden för fortsättningen och från att du blir placerad i Ukraina vänder drömmen och börjar adressera de farhågor du känner. Att skorna försvinner betyder att du inte upplever att du har kontroll över alla praktiska omständigheter i ditt liv och att du upplever at någon som står dig nära medverkar till det. Hela biten om barnbarnet talar om att du dels hanterar hur hen växer upp och andra sidor, vuxnare sidor, av hen kommer till ytan. Det är inte våldsamma sidor (det kommer ingen smäll) utan knivarna har en annan betydelse men det är sidor som gör att ert förhållande kommer ändras. Ditt undermedvetna förbereder dig på att det kommer komma andra sorters samtal framöver och att du behöver förbereda dig på att ni får en mer vuxen relation.

Knivarna och våldet är en projektion av en större och djupare oro som du känner inför vad som vänta den unga generationen. Om riskerna som väntar och om hur de kommer hantera de förändringar som vi alla står mitt i.

Kopplingen mellan vapen och Ukraina är omedelbar och direkt – du är orolig för ditt barnbarns framtid och för vad en mörkare värld kan göra med dem. Det handlar också om det jag skrev tidigare – att hen visar upp nya sidor och att det kommer förändra er relation.

Insikten att detta är på väg är vad som gör dig orolig och naturligtvis också att drömmen var så klar och så oroande.

Du kommer troligen komma få fler liknande drömmar framöver och det viktiga är att ta till dig det vackra i dem, för de är vad framtiden lovar och se det oroande som vägledning för vad du behöver ta i tu med för att komma dit.

65 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page