top of page
  • Skribentens bildTor

En andlig vägledare

Jag förlorade min man för 6½ år sedan och saknaden är svår. Jag skulle vilja veta hur han har det och om han finns med mig i vardagen. Om han är det, hur kan jag märka det? Jag har också funderat på om jag har någon andlig ledare och vem det är. Kan jag få kontakt? Finns det någon annan från andra sidan som har något meddelande till mig?

KaninenSvar: Han är på en resa och det är faktiskt inte helt oväntat eftersom den andra sidan speglar denna ganska väl. En del blir kvar direkt efter sin bortgång (om de har oavklarade affärer, de dött på ett sånt sätt att de själva inte riktigt förstått att de gått vidare eller det finns något kortsiktigt som måste ordnas) men de allra flesta blir mätta och omhändertagna. Exakt vad som händer här är svårare att veta än vad som händer sedan men för att återknyta till inledningen om hur den andra sidan speglar vår:

En sorgeprocess första fas är ungefär sju år under vilken den akuta smärtan sjunker undan och ersätts av saknad och en känsla av att livet kommer och måste fortsätta. Efter den tiden går det ofta att återknyta till den man förlorat utan att man greppar tag i denna så hårt att man inte kommer vidare med sitt liv. På den andra är det ungefär samma sak för den tid det ofta är svårt till väldigt svårt att få tag på någon är just ungefär sju år. Undantaget är de som blir kvar av ett skäl då de ofta går att kontakta under den tiden de är kvar (ofta tar de kontakt själva)

Det gör att kortens utsaga att han är på en resa på väg mot att allt negativt försvinner och att meddelanden försvinner på vägen är väldigt trovärdig. Han är på väg ut ur den första tiden och kommer alltså att gå vidare snart. I och med att han gör det kommer det också bli lättare at få kontakt med honom och se om det finns några meddelanden eller någon kontakt att få.

Vad mer jag kan säga om nuet för honom är att han inte känner smärta och att han inte är ensam – det är ungefär det som sägs om alla under de här åren så det är inte oväntat eller dåligt. Det gör också att det finns goda chanser att du kommer kunna få veta mer när sommaren nalkas och att det då finns större möjligheter för band mellan er som kan märkas och stärka i vardagen.

En andlig ledare kanske inte är rätt ord för vad som ser dig och håller dig nära men det finns en vän ur ditt förflutna, någon som är knuten till din barndom som hade en nästan naiv tilltro till dig och såg dig som någon som alltid lockade till skratt och var stark och - tror jag – stor.

Denna gick vidare för länge sedan men finns där för dig – inte så mycket i vardagen utan mer som en vägledare och ett stöd, som rösten i ditt bakhuvud som lyfter dig när det är som mörkast. Det är också denne som kommer vänta på dig och möta dig när din tid kommer och som ser till att du inte kommer gå ensam.

Det finns inte ett direkt meddelande men en vetskap om att du sprider värme och glädje och att den värmen och glädjen väntar dig åter både i detta liv och i nästa.

Hoppas vi kan höras igen om några månader då det kommer bli enklare, och spännande, att se var din partner hamnat och vad han har at säga dig.

51 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page