top of page
  • Skribentens bildTor

Du mår inte bra av ditt förhållande

Jag hade en obehaglig och märklig dröm i natt och undrar vad de kan betyda. Jag drömde att jag var på en annan ort där jag cyklade runt. Tillslut kom jag till ett stort äldre hus. Jag gick in där och de va äldre möbler. Gick ut igen av att jag hör motorcyklar komma . Ett helt gäng män/killar kom på motorcyklar och de såg riktigt obehagliga ut så tänkte att jag skulle cykla där ifrån och hann endast närma mig cykeln. Helt plötsligt är det som att jag sovit och vaknade upp i ett förtält till en husvagn där var de fullt med folk som drack och festade. Kände igen alla då de var bekanta till mig. Jag frågade en bekant tjej hur jag hamnade där. Där hon säger till mig "du är för full" . Jag ställer mig upp och känner att varken kroppen eller talet hänger med men huvudet är helt klart de enda är att jag minns ingenting. Alla tankar snurrar för jag vet att jag inte druckit nånting och försöker säga till tjejen att jag måste ha blivit drogad och försöker fråga igen hur jag hamna där. Hon hör bara ett mummel så hon ringer mitt ex och jag hör hur hon säger i telefon att jag är jättefull och nån måste hämta mig. Försöker förklara mig men hon lyssnar inte så försöker be henne ringa min närmsta vän. För hon känner mig och skulle förstå felet. Men de enda tjejen ser är att jag vinglar och mumlar. Jag börja gråta för jag vet att jag måste blivit drogad och blir rädd över vad den som drogat mig gjort med mig. Tankar gick "ha jag blivit våldtagen " och jag blir frustrerad av att jag inte minns nånting och att ingen lyssnar utan alla tror bara jag är full. Sen är det som jag somnar och vaknar upp nästa dag och jag ringer mina nära och säger att jag blivit drogad (då kunde jag gå och prata normalt) de jag får som svar är hur många ha våldtagit dig? Och jag börjar grina och säger att jag inte vet för jag minns ju ingenting. Jag bestämmer mig för att gå tillbaka till det gamla huset. Och nu är jag mest arg och full av ilska. jag hoppades att jag skulle hitta männen där för att fråga ut dom. När jag kommer till huset ser jag min cykel stå lutad mot ett träd och nån hade fyllt hela cykelkorgen med (långa) ljus. Ser männen genom fönstret men vågade inte gå in. Utan kastade ut alla ljus på gräset och tog cykeln och gick.

Blomma


MC gänget är en undermedveten bild av hur du ser killar när det kommer till förhållanden och romantik

Svar: Det var en mycket detaljerad och kan jag förstå skrämmande dröm.

Hus representerar nästan alltid hur man ser på sig själv och situationen man är i. Att det är ett gammalt hus på en okänd plats betyder att du borde känna dig säker och tillfreds med var du är i ditt liv (hem/jobb/förhållande) men att du inte egentligen gör det.

De gamla möblerna och inredningen bör tyda på att du känner dig fångad i en rätt långtråkig rutintillvaro.

Men att sedan ”hotet” kommer utifrån (MC-gänget) visar att du, trots att du inte trivs, är inte bara osäker utan rädd för vad som ska hända om du går vidare och framför allt söker en ny partner.

Ditt undermedvetnas bild av dejtingmarknaden är att den består av ett antal råa, från varandra svåra att särskilja, brutala, självupptagna knölar – en, får jag tyvärr säga, inte helt grundlös bild tyvärr.

Nästa steg (full/drogad i en stor fest med dina vänner) handlar om ditt sociala liv och hur de inte förstår eller verka dela på din oro. Att de inte skulle vara det stöd som du behöver utan skriver om din oro och dina tankar till något annat.

Kort sagt att de inte lyssnar på dig utan ”bestämmer” din sanning åt dig.

I det här sammanhanget att alla ger dig samma råd och ”peppar dig” åt samma håll trots att du inte egentligen vill ditåt och skulle behöva någon att bolla dina känslor med förutsättningslöst istället.

Sista biten börjar med att du inte förmår tala om för dina allra närmaste hur du mår och att du känner att de skulle se dig som misslyckad och att ”det är ditt eget fel” om du gör det.

Och slutet av drömmen visar hur du nu blivit ihop med en av de killar du dejtat.

Att alla är där inne beror på att de är lika jobbiga allihop och att du på vägen att hitt ”din” nya kille ju faktiskt dejtat och gett mer av dig själv till ett antal killar på vägen dit. Detta förstärks av korgen med ljus som symboliserar mängden manliga egon du varit tvungen att bekräfta på vägen dit (varje ljus representerar en kille på det mest uppenbara av sätt).

Nu till slutsatsen: Den här drömmen tar fasta på var du är nu i ditt liv och de du dejtat/umgåtts med och varit ihop med fram till nu. Drömmen är en tydlig bekräftelse på att du innerst inne är otroligt missnöjd med det du fått ut av förhållandena i ditt liv och om du är ihop med någon just nu så upplever du att du verkligen inte har det utrymme du behöver.

Drömmen säger också tydligt att du är fast i förväntningar om vad du ”borde” göra och vad du ”borde” känna (från dina vänner och inte minst dina föräldrar – vad gäller dem så finns de förväntningarna kvar hela livet oavsett hur gamla vi blir).

Drömmen är också avslutningsvis mycket tydlig med att du definitivt inte ska basera ditt liv i framtiden på att göra samma misstag som du gjort tidigare.

Du ska ta din cykel (din frihet och ditt oberoende) och gå iväg. Bygg ett liv för dig själv fört, acceptera inga kompromisser, bli inte ihop med någon för att det ”ska vara så”.

Drömmen säger att du kan komma ifrån det som är dåligt med din relation och alla dina relationer genom att inte vara en del av dem. Att det är dags att gå iväg från sådant som sårar dig eller får dig att känna dig otillräcklig och se till dina egentliga behov först.

41 visningar0 kommentarer