top of page
  • Skribentens bildTor

Du har det i dig att klara studierna

Jag har börjat studera men mäktar inte med tempot. Funderar på att hoppa av men vad ska jag göra i sådana fall? Drömde också precis om att jag och min mamma var ute i skogen. Jag försökte varna henne från att trampa på en svart huggorm men hon uppfattade det aldrig. Den låg i en lövhög utanför ett litet uthus och högg mot mina anklar. Försökte först springa ifrån den eller hitta något att döda den med, fann dock inget, men upptäckte att om jag bara stannade slutade den hugga men låg ändå kvar bredvid mig. Kände mig fast/fångad. Kan det ha något samband? Ni är underbara tack för att ni finns!

Vera


Ormar, särskilt när tjejer drömmer om dem, är oftast en symbol för män och mäns "behov" symboler för män och

Svar: Jag tror att drömmen hänger ihop med studierna men på ett annat sätt än du föreställer dig men låt oss börja med studierna. Du lär dig bäst när du får kombinera kreativitet och kraft medan du lätt blir trött och ganska sliten av att ”bara” sitta och hårdplugga. Det gör att om du väljer en ”vanlig” studiemetod så kommer du känna dig seg, långsam och troligen dum – vilket du inte alls är.

Du kan och kommer klara utbildningen MEN du behöver tänka om. Det finns två saker du borde göra. Det ena är att prata med din handledare om hur du tänker känner och mår. Det finns ofta stöd att få och sätt att förlänga studietid eller ändra studiehastighet.

Du är långt ifrån den första som har kämpat med tempot för att i slutänden lyckas väldigt bra med sina studier.

Det andra är att titta på studietekniker. Det finns massor av olika med för att minnas mer och plugga effektivare. Koncentrat dig på metoder som hjälper dig ta in kunskap annorlunda och inte på sådana som fokuserar på att ”bara” klara proven. Du är större än så och behöver känna att du lär dig för kunskapens skull och för vad du vill göra med den – INTE för att klara ett prov eller två.

Se det såhär – det viktiga med utbildningen för dig är inte huruvida du går därifrån med ett betyg eller en examen utan vad du lärt dig på vägen. Du valde den här utbildningen av skäl - hitta det skälet igen så kommer lusten tillbaka och med lust kommer tempot sluta vara ett problem.


Nu till drömmen som tar upp två teman – det ena är oro för din mamma (osynliga hot som lurar och du som försöker skydda henne med uppoffringar och varningar). Det andra, större, temat handlar om din egen situation och troligen på ett hörn dina studier men hotet (ormen) är troligen från ett tryck från partner eller familj. En rak tolkning skulle vara att så länge du gör allt du brukar hemma så fungerar relationen men när du tar den tid du behöver för att studera så blir det gnälligt.

OM det är fallet betyder drömmen att du behöver konfrontera din partner och prata om dina drömmar och dina mål och om hen delar dem och vill hjälpa dig nå dem. Praktiskt handlar det om att dela upp jobbet hemma på ett annat sätt och få dig att känna att du har det stöd som du behöver. Vare sig du lyckas eller inte så kommer känslan att ni är på väg mot dina/era mål tillsammans göra dig säkrare och mera trygg i dig själv.

59 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page