top of page
  • Skribentens bildTor

Du drömmer om det din syster sett!

Det har flera gånger hänt mig att jag har drömt om ett ställe eller en plats som jag aldrig sett förut, men som faktiskt finns i verkligheten också. Jag minns speciellt en dröm då jag drömde om en sorts campingplats med husvagnar och små stugor som på nåt vis låg nere i en "dal" av nåt slag. Tänkte inte mera på det förrän jag var och hälsade på min syster som bor lite utanför Stockholm och jag såg platsen jag drömt om, exakt som den såg ut i min dröm förutom att där inte fanns husvagnar och stugor, men dalen såg exakt likadan ut! Jag berättade det här åt min syster och hon tyckte det var skrämmande. Själv tycker jag inte att det är på nåt vis skrämmande, bara underligt och jag skulle gärna vilja veta om jag faktiskt har drömt om en plats jag aldrig sett i verkligheten men som faktiskt finns. "Anna"


Det du såg i drömmen var din systers upplevelse. Ovanligt men det händer

Svar: Ja, jag skulle tro det. Det finns visserligen en funktion i hjärnan som letar efter igenkända mönster och den brukar ganska ofta ta delar ur olika drömmar och sätta ihop dem till en bild som liknar det du ser på för tillfället (ofta en plats som väcker samma känsla som du hade i den dröm där miljön var ganska lik) och helt enkelt sända signalen att du "känner igen" platsen. I det här fallet finns det nog en annan enklare men möjligen mer "mystisk" förklaring. Du "lånade" helt enkelt ett synintryck av din syster i drömmen. Det händer syskon ganska ofta och paradoxalt nog mest mellan syskon som bor långt ifrån varandra och inte syns särskilt ofta. (och mellan tvillingar naturligtvis). Troligen är det alltså så att så du kände igen platsen du såg i drömmen eftersom bilden av den var lånad av din systers synintryck (det skulle förklara att det var en annan årstid och husvagnar i drömmen). eftersom hon sett den i verkligheten.

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page