top of page
  • Skribentens bildTor

Drömmer om resor och vaknar med ångest

Fråga Tor och Hanna:

På kort tid har jag drömt om samma sak. Jag är på resande fot och det är stressigt till flygplatsen när jag ska hem. Min resväska kommer aldrig med. Jag glömmer den. Med viktiga mediciner och allt annat. Flera gånger har jag drömt detta. Olika resor, olika människor är med, men ångesten är densamma när jag vaknar.

CarinaSvar: Det här är en typisk stress och ångestdröm, vilket du naturligtvis redan vet. Min misstanke är att du börjat drömma det här under den senaste månaden/månaderna och med tanke på temat:

Resor, viljan att komma hem och komma till trygghet, förlusten av mediciner och livsnödvändigheter (troligen har du också kameran eller minnessaker eller viktiga papper i väskan som försvinner), omgiven av främmande människor som hela tiden skiftar.

Ditt undermedvetna försöker hantera hur pandemin påverkar och kommer att påverka dig.

Med tanke på att du drömmer såhär skulle jag säga att du när du är vaken är sansad, har högt självförtroende inför det vi står inför och troligen jobbar inom omsorg eller omhändertagande. Kort sagt – du ser så pass nyktert på det som händer att du någonstans trycker ner din inre rädsla, åtminstone i ditt professionella liv, och det gör att det där övertrycket av känslor måste få ett utlopp.

Det betyder inte att du gör fel i vardagen men det betyder att ditt undermedvetna (som i princip endast bekymrar sig om din och möjligen dina allra närmastes hälsa) anser att du tar enorma risker och är obegripligt osjälvisk (hela resan i drömmen är en rak uppmaning till flykt),

Om du vill få drömmarna att sluta behöver du tänka igenom vad du gör och inte gör för att hålla dig säker och ta till dig, och följa, de säkerhetsråd som finns.

Svaret är inte att ge efter för den blinda rädslan som finns i ditt undermedvetna utan att övertyga den sidan av dig att du verkligen har koll och vet vad du gör. Ger man efter för rädslan slutar man aldrig springa men om du bevisar att du har koll och övervinner rädslan kan du gå tryggt genom vilka situationer som helst.

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page