top of page
  • Skribentens bildTor

Drömmar som förfärar

Inatt hade jag en dröm som gjorde mig orolig.

Dröm 1.

Det hela började med att jag var på fest med en vän, där fanns många andra av våra kompisar. Efter en stund i så träffade jag på några som jag känner väl. Och dom började att kasta snöbollar på mig och slutade inte ens när jag sa till dom att sluta. Senare hade jag blivit av med mina kompisar och då ringde jag till vännen jag var där med, vi pratade lite och när jag frågade var hon var så sa hon att jag hade ringt fel. Sen avbröts samtalet och jag vaknade.

Dröm 2.

För ca 9 månader sen så drömde jag att samma vän var hemma hos mig och vi hånglade. Och där var några kompisar i klassen som jag pratade med efteråt och då tog hon en taxi därifrån. Jag försökte hinna ifatt den men missade, sen vaknade jag. Dagen efter så pratade jag mycket med henne, jag hade knappt pratat med innan den drömmen. Det var efter det som vi blev bra kompisar. Sen har jag haft en dröm för ca 1 & en halv månad sen att vi kramades väldigt mycket Och allt var bara bra.

Vad betyder detta??

Sen har jag en fråga om att flyga i drömmar Det börjar med att jag är hemma i vår trädgård och jag springer sen tar jag sats och hoppar och börjar sen flyga, jag rör mig ungefär som när man simmar, När jag flugit en stund så landar jag. Detta ha jag drömt upprepade gånger.

En fråga om tänder i drömmar.

Jag har drömt många gånger om mina tänder. Att jag tappar tänder å så. Den senaste var däremot otäckt. Mina tänder gick sönder och jag hade jätteont i munnen och jag tappade alla tänder efteråt. Därefter vaknade jag.

"J"


Snöbollskastningen symboliserar attraktion och oro för avvisande

Svar: Låt oss börja med dina drömmar om din tjejkompis. Den första drömmen var en typisk "ta dig i kragen" dröm. I den talade ditt undermedvetna om att du antingen skulle ta kontakt med henne nu eller missa chansen att bli vän med henne. Tydligen fungerade det väldigt bra, eftersom ni ju blev vänner. Den andra drömmen (där ni kramades) visade på din vilja att bli mer än vänner men också på att du var nöjd med den vänskap ni hade då.

Drömmen du fick nyss tyder på att du är orolig att hon ska hitta en partner och att du i och med det kommer att förlora hennes vänskap. Snöbollskastningen tyder också på att du, av någon anledning, tror att dina kompisar skulle vara emot att du inleder ett förhållande med henne. (Det finns antydningar till det även i din första dröm, där vännerna spelade en viktig roll i utvecklingen.) Din dröm säger att du står i en korsväg där du måste bestämma om du ska satsa på något djupare än vänskap (med risken att hon inte alls har lust) eller vara nöjd med det ni har nu även om det betyder att ni kommer att glida ifrån varandra lite framöver då annat blir viktigare i hennes liv (och kanske också i ditt).

Eftersom du hittills har haft god hjälp av dina drömmar så är mitt råd att bara slapna av och göra det som känns rätt för dig (innerst inne) eftersom du verkar ha lätt att göra rätt när det kommer till kritan.

Vad gäller flygdrömmar så har de olika betydelser beroende på hur de ser ut och hur man upplever flygturen. I ditt fall så betyder det att du står inför nya utmaningar i livet och att du kanske inte alltid vet vad du ska göra men att du kommer att landa på fötterna (så att säga). Det din dröm betyder är att du har goda chanser att förverkliga dina önskedrömmar och att du dessutom har en levande fantasi som du lätt omsätter i kreativa idéer.

Tänder i drömmar handlar också om förändringar och, konstigt nog, nästan alltid om positiva förändringar. Den sista drömmen du hade om tänder säger att du vill göra något som du upplever kommer att leda till konflikter eller där det finns en stor risk att du gör bort dig (det gör ont, tänderna går sönder). Troligen så är det något du egentligen inte kan undvika (som t ex att flytta eller tvingas välja vad man ska göra efter skolan) men inte litar på ska gå bra. Återigen förlita dig på dina egna beslut. Dina drömmar är väldigt levande och visar entydigt på att du har turen med dig, bara du vågar (eller tvingas göra) det du vill och måste.

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page