top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Drömmar om min gammelmormor

Fråga Tor och Hanna: Jag har länge funderat på en dröm som jag hade för många år sedan. Jag tror jag var i elvaårsåldern men är inte riktigt säker.

Jag drömde att min "gammelmormor" dog, tre nätter i rad. Hon bodde då hos min farmor, som tog hand om henne. I drömmen befann jag mig hemma hos farmor och "gammelmormor" (farmors mamma) då plötsligt farmor ropade, "Anna, Anna, ring efter pappa (min pappa), för mormor är yr." Jag ringde efter pappa i drömmen, och han kom dit. I två av drömmarna dog gammelmormor, och i en dröm överlevde hon.

Nu till poängen; Dagen efter jag hade haft den tredje drömmen var jag inne hos farmor och gammelmormor. Precis som i drömmen, och då menar jag exakt! ropade farmor på mig att ringa efter pappa eftersom mormor var yr. Pappa kom in, men då han kom fram till gammelmormor var hon redan död. Drömmen blev verklighet!

Jag har gått och grubblat på hur jag kunde drömma så. Gammelmormor var inte sjuk då det inträffade. Hon var väldigt pigg och ingen kunde förutse det inträffade. Kan ni förklara det här för mig? Jag har inte varit med om något liknande efter detta.

"Gnork"


Drömmen behandlar det som hände den skapade inte skeendet.

Svar: Det var inte drömmen som blev verklighet, det du hade var en förebådande dröm, det innebär att du blev meddelad om att något skulle hända innan det hände. Vanligen är det något som du troligen inte alls kunde påverka utgången av men som hade stor betydelse för dig. Kanske var det för att du skulle vara mindre rädd när det hände eller att det av något annat skäl var viktigt att du kände igen situationen när den hände eller kommer ihåg den för framtiden. Du kommer att märka att alla andra som var där snart kommer att börja glömma detaljerna.. Det är alltså så att händelsen påverkade dig att drömma om den inte att din dröm orsakade händelsen

15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page