top of page
  • Skribentens bildTor

Drömmar om ett annat jag

Vill så gärna få min dröm tydd. Det skulle betyda så mycket för mig eftersom jag grubblar verkligen över innehållet i just denna dröm och den har på något sätt också skrämt upp mig.

Jag såg en man vars ansikte var dolt av en vit duk. Han blev intervjuad av en massa journalister. Han satt i något som såg ut som ett omklädningsrum någonstans och han ägde stället, var chef där och det kändes som om han hade en dominant roll även i mitt liv.

Man frågade honom bl a: "Hur känns det att vara mannen utan ansikte och ändå vara så känd?" Han såg ut att trivas med detta. Han skröt, talade avspänt och gestikulerade världsvant. Njöt av uppmärksamheten. Klädd i en fin kostym.

Jag står liksom bakom och ser detta i samma rum med honom och journalisterna framför mig. Plötsligt så går jag åt sidan till en toalett. Väl där inne känner jag att även jag har ansiktet dolt! Jag blir livrädd för hur det kan se ut under duken som döljer ansiktet. Är där bara tomt eller finns där något groteskt och ondskefullt ? Jag vågar absolut inte se mig själv i den spegel jag utgår från som brukligt finns ovanför handfatet där inne, utan böjer mig ned, tvättar och masserar försiktigt mitt ansikte med ljummet vatten tills dess att jag känner hur det mer och mer börjar komma tillbaka till sitt ursprung igen .......Jag blir lättad men undrar samtidigt om mannen också någonsin kommer att kunna få tillbaka sitt ansikte igen. Och jag undrar varför han har råkat ut för detta bisarra tillstånd.

Handlar en sådan här dröm om ett budskap av något slag som det är viktigt för mig att känna till? Mannen i fråga känns som att jag "känner till" honom men att jag inte direkt "känner honom". Däremot är det som att vi har med varann att göra i något sammanhang i verkligheten, jag kommer bara inte på vad - jag ser ju inte hans ansikte.....kan inte erinra mig. Det känns inte som något behagligt sammanhang utan som något jag ständigt förtränger i det dagliga livet. Det är så duperande och han är den som är mest involverad.

-Catharina-


Den du drömmer om dig är en annan sida av dig själv

Svar: Enkelt svarat han är du och du är han! Redan i det gamla Egypten delade man in en människas personlighet i flera mer eller mindre "fristående" delar där varje del representerade ett av de "ansikten" en människa använder under sitt liv. I korthet kan man säga att så fort du är på ett sätt mot dina arbetskamrater, ett annat mot din familj och ett tredje mod din partner så har du skapat dig flera olika "ansikten". Det egyptiska ordet för varje sådan personlighet är ka vilket snabbt översatt betyder själ. Dessa "själar" hålls sedan ihop av den livsgnista som man bara har en av sin ba och tillsammans skapar de en människa. Det kan sedan hända att en eller flera ka får för mycket utrymme och börjar handla utan hänsyn till vare sig de andra rollerna eller den grundläggande personligheten. Att jag använder just den här bilden i ditt fall är för att den är väldigt tydlig för att beskriva vad din dröm handlar om. Det drömmen säger är att du spelar roller i ditt liv och att en del av de rollerna har börjat spela sig själva. Att du i en eller flera delar av livet uppför dig på ett sätt som går emot din grundläggande övertygelse och moral. Det kan vara at du jobbar med något som du innerst inne känner skadar människor, eller att du umgås med dina vänner på ett sådant sätt att du mer eller mindre ljuger om vad du tycker och tänker. Drömmen varnar för att du riskerar att göra dig själv illa om du inte säger ifrån och står upp för den du egentligen är. Drömmen är en varning att du börjar acceptera saker i ditt liv som du egentligen inte alls trivs med.

19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page