top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Dröm som förutsäger framtiden

Fråga Tor och Hanna:

Jag känner att den här drömmen betyder mycket för mig. Jag drömde denna dröm för några år sen men jag kan inte få den ur tankarna. Den handlade om att jag gick nedför en stentrappa och kom ner i en mörk gång med ett stengolv. När jag står där upptäcker jag en öppen dörr till höger som jag går in genom. Jag kommer in i ett rum där väggarna är flammigt målade av gult, rött och orange. Golvet i detta rum består av vågor i samma färger. Till vänster om där jag kommer in finns en vit spiraltrappa upp till nästa våning och till vänster om den finns nästa vägg med en öppen dörr ut mot ett svart mörker. Jag känner att jag trivs i detta rum. Rakt fram finns en öppen dörr och jag går igenom rummet till nästa rum. När jag kommer in i detta rum ser jag mig omkring och till höger om mig ser jag stora fönster ut mot en blå himmel. Framför fönstret står några personer och mediterar. Till vänster om mig finns en kille som dansar. Han dansar ut alla sina känslor. Hela rummet är helt i vitt, mycket ljust och luftigt. Jag känner att jag trivs också här. Jag går tvärs igenom detta rum också och kommer in i en liten mörk hall. Där finns en öppen dörr till vänster som jag går in genom. Här inne är det mörkt, med bruna färger överallt. Jag vänder och går snabbt ut ur rummet; trivs inte här. Går vidare i den mörka gången och kommer fram till ännu en dörr till vänster. Denna gång kommer jag in i en kall stengrotta. Jag går rakt fram och är på väg upp på en stenhäll som finns där. Ser genom smala sprickor längst ner runt hela grottan, ut till en solig strand. Men så får jag se något i ögonvrån och tittar till höger. Där får jag se en nedsänkt grav med marmorplattor på sidorna. Jag går fram till graven och tvekar länge med att se ner. Jag är rädd. Där ligger en ung tjej med långt, ljust rakt hår. Jag tittar på henne och så tänker jag: - Oh, vilken tur, det var inte jag. Så vaknar jag i kallsvett men med en känsla av lättnad.

"Å.S"


Förutsägande drömmar är ofta lika raka till formen som den Josef tyder i Bibeln

Svar: Det här är en väldigt intressant dröm av en förutsägande natur. Den mest naturliga och grundläggande tolkningen är att se den i samma ljus som faraos drömmar i Moseboken och att varje rum representerar ett år av ditt liv. D vs att din dröm påvisar hur din framtid kommer att te sig (räknat från då du drömde drömmen) Det första året var ett år av stora känslor. Det fanns många olika valmöjligheter med du trivdes bra med att ha det som det var. Det andra året var ett år av upplevelser och personlig utveckling. Du utvecklade dina inre sidor och fick dina behov tillfredsställda. År tre drabbas du av en förlust eller en sjukdom. Under alla omständigheter så är det ett år då det kroppsliga står i centrum och det har troligen med blodet (eller möjligen med hjärtesorg) att göra. År fyra kommer du till en slutstation i ditt liv. Här finns det ett löfte om en helt annorlunda tillvaro men det kräver att du offrar det liv som du levt hittills. Att du bryter upp och tar dig vidare på helt nya vägar. Gör du inte det så stannar ditt liv upp och du "fastnar" i det liv du har då vilket kanske inte är det sämsta dock. Intressant är att det finns andra dörrar som du kan gå igenom på vägen, dörrar som du väljer att lämna oupplåsta. Det innebär att det vid varje tillfälle som du passerar en dörr i drömmen kan välja en helt annan väg som leder till andra "vägar" genom livet. Det ger dig också möjligheten att ändra på ditt öde. Om du väljer att leva efter drömmen så bör du förbereda dig på att det fjärde året kräver en hel del kraft och beslutsamhet för att komma igenom på rätt sätt. Om du väljer att stanna i stensalen för resten av ditt liv behöver du inte göra något alls men ska du vidare bör du göra ett bokslut. Vara beredd på att du blir bedöms av yttre krafter (inte chefen mer som ödet, makterna, Gud eller vilket namn du väljer att sätta på det som finns över oss) Bär huvudet högt och var ärlig mot dig själv. Du kan välja att stanna i det liv du lever eller gå till något helt annat enligt en väg som du då kommer att bli erbjuden.

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page