top of page
  • Skribentens bildTor

Dröm om en vän

Hej! Det är så att jag och en killkompis har haft en liten bråk för ca 1 månad sedan och i vårt bråk så nämnde han bland annat om att han var besviken på mig och mitt beteende. Sen löste vi det och han tog tillbaka det dåliga han sa om mig. Men nu till saken så är det så att jag drömde om honom i natt. Det var en annorlunda dröm. Jag åt middag med några vänner och jag tror att det var genom skolan. Eftersom att det var typ en skolavslutning så gick min killkompis runt med små böcker som folk kunde skriva i, och i det fallet var då hemligheter så man fick egentligen inte läsa det andra hade skrivit. Men när min killkompis gav mig sin lilla bok för att jag skulle skriva i den så blev det strul så jag hann se en liten text han hade skrivit. Han hade bland annat skrivit jag skrev med en gammal tjejkompis. Han hade helt enkelt koll på mig och på något konstigt sätt så hade han en konversation med min stora syster om mig. Han hade varit kär i mig. Jag fick läsa det till slut så jag läste lite, kommer dock inte ihåg vad jag läste, men jag slutade läsa i mitten av boken. Kan nämna att vi inte har snackat eller umgåtts sen vi hade vårt bråk. Nu undrar jag om det här betyder något och om den har något med våran vänskap att göra. Tacksam för svar.

"M"


Ibland strular vänskap till sig utan att man egentligen vet varför.

Svar: Du har helt rätt – det har med er och er vänskap att göra. I ert bråk som du tar upp handlar det mycket om vad han tyckte om dig och hur han tog tillbaka det han tyckte efter att det löste sig men trots det har ni inte umgåtts och ditt undermedvetna undrar nu om det finns eller fanns något annat som ni INTE bråkade om som kan ha gjort att han inte vill vara din vän.

Det beskrivs av ditt undermedvetna som en ”bok med hemligheter” alltså en lista över saker han fortfarande kan vara sur över.

Att du sedan får titta i den är ett sätt för ditt undermedvetna att försöka komma på vad det kan vara och eftersom du faktiskt inte vet så läser du utan att komma ihåg vad det står.

Det drömmen betyder är att du saknar er vänskap och att du gärna vill ha tillbaka det ni hade innan bråket.

Mitt råd är att du bör ta kontakt med honom och bara snacka. Se var ni står liksom och ta det därifrån. Troligen finns det något som fortfarande inte känns rätt men som ni kan lösa.

En sak till är klar av din dröm och det är att du inte verkar ha några bekymmer med honom eftersom din dröm inte på något sätt markerar att du är arg på honom.

Det finns en liten risk dock att han egentligen inte är sur på dig utan att det finns ett annat skäl till att han tagit ett steg tillbaka, något han på sätt och vis skäms lite för. Det är dock troligen något som går att lösa. Ge det tid, prata, försök umgås och låt honom själv berätta vad som gnager honom.

32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page