top of page
  • Skribentens bildTor

Dröm om att beskydda och vilja väl

Drömde att jag drog ut en liten men väldigt lång orm från ett litet hål på min dotters hals/nacke.?!! Vad kan detta betyda?

TG


ormar representerar nästan alltid hot eller faror

Svar: Spännande dröm. Min gissning är att det kändes som om ormen bara blev längre och längre och känslan av panik växte med varje försiktigt drag innan du till slut fick ut hela.

Den här typen av dröm kommer i många, många former och handlar alltid om det kända förändringar man vet väntar i framtiden (barn som växer och träffar nya vänner och möter utmaningar som man själv mött, återkommande möten man vet att man måste gå igenom men inte kan undvika att vara nervös inför trotts det till exempel).

Det är en dröm om hur du vill, kan och kommer försvara din dotter (du hittar hålet ”hotet” och hjälper henne med det men ormen ”konsekvenserna” blir bara längre och längre eftersom du inte kan stoppa tiden).

Det här är alltså i första hand en dröm som förbereder ditt undermedvetna på det oundvikliga men samtidigt en som ger hopp om att trots att förändringar kommer du inte kan stoppa eller skydda henne från så är dina insatser ändå avgörande (du får ju faktiskt ut ormen och ”räddar” henne).

Oftast har man denna typ av drömmar om sig själv så att du har den om din dotter betyder att du verkligen har henne nära dig. Bara det är ett gott betyg för dig i din mammaroll.

36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page