top of page
  • Skribentens bildHanna Tolander

Djur och stjärntecken


Nattliga funderingar - när man jobbar med och kommer djur iaf hundar mkt nära.... är dom oxå påverkad av när de är födda och har dom egenskaper liknande stjärntecken? En hund har ju oftast avlats efter konstens alla regler med "rätta" meriterade föräldrar.... men? Påverkas de av när och i vilket stjärntecken de är födda i? Ibland blir det ju individer som inte "stämmer överens" med det man avlat på.

"M"


Svar: En mycket svår fråga faktiskt. Jag har ägnat många år åt att försöka lista ut hur man ställer horoskop för hundar (och andra husdjur) men jag har inte lyckats, inte tillräckligt bra för att kunna säga någonting med säkerhet.

Vissa astrologer menar att människan är unik och att det bara är vår art som får en stjärnkarta att gå efter. Jag har lite svårt att acceptera det, men det är däremot helt uppenbart att all utvecklad astrologi utgår från oss, från vad som påverkar oss och hur vi interagerar med varandra. Om det finns ett system för hundar (och det tror jag att det gör) så är det troligen helt annorlunda.

Det närmaste jag har kommit är att kinesisk astrologi, som är mer grupporienterad, stämmer något bättre på hundar

Att vi avlar fram hundar och andra djur kvittar nog egentligen. Även människor bär ju ett genetiskt arv och inte heller det arvet är en slump, det påverkas av sociala mönster, kulturella mönster, en hel massa saker. Horoskopen påverkas inte av det.

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page