top of page
  • Skribentens bildTor

Dina chefer ser det på ditt sätt - med lite hjälp.

Undrar över mitt arbete och över om jag får gehör för det jag anser ? Jag arbetar som chef men har chefer över mig och det är dessa min fråga avser. Att vara första linjens chef är en utmaning.

G


Chefens chef vill se visioner inte problem - presentera dina behov som en lösning så går det bättre.

Svar: Det är det verkligen och du gör ett strålande jobb. Du kommer inte få gehör för det du anser men du kan få gehör för vad det leder till. Du är ofta mycket noggrann när det kommer till att förklara varför och det är inte alltid rätt väg att gå. Bara för att du inte har problem (nåja – du gillar det inte men gör det du måste därför att det måste bli gjort) att fatta nödvändiga beslut betyder inte det att andra inte har det. Lägg mer energi på att visa på var du vill och hur ni kommer dig (och presentera det som måste ske för att nå dit i exakt det ljuset och inte som ett ärende på egna ben) så kommer det gå vägen.

Som så ofta är nästa leds chefer oerhört duktiga på att klappa sig på axlarna när saker går bra men betydligt mer ovilliga att dela på bördan när det är besvärligare ärenden som måste avgöras. Så ge dem sanningen men paketera den som en framgångssaga.

20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page