top of page
  • Skribentens bildTor

Dina bästa år ligger framför dig!

Jag vill börja med att tacka för svar jag fick för ganska exakt 20 år sedan, det hjälpte mig jättemycket då och även framåt. Fråga: Jag har kämpat med både kärlek och ekonomin i flera år och är nu på bristningsgränsen, sjukskriven och uppsagd. Har i stort sett inget socialt liv då jag jobbat hårt och varit utmattad länge. Jag är fortfarande hoppfull och funderar på att byta bana då det gäller arbete, är det vettigt? Hur ser ekonomiska situationen ut framöver? Kärlekslivet, är i samma sits som för 20 år sen, är jag ett hopplöst fall när det gäller kärleksrelationer eller kommer jag någon gång att få det jag längtar efter? Har varit mycket oro senaste tiden och har försökt släcka många bränder. Längtar efter trygghet och harmoni, vad kan jag göra?

Johanna


Svar: Stor tack för dina ord om förra gången du frågade oss. Det känns jätteskönt att vara igång igen och hjälpa människor så här direkt på siten. Vi sitter nu och försöker strukturera om lite så att det vi gör blir mer tillgängligt och åtkomligt samt att vi kan ge ännu mer värde till de som väljer at prenumerera på sidan.

Nu till dina frågor: Ja det är jättevettigt att byta bana i arbetslivet av skälen du själv anger. Oron och bristen på harmoni skapar behov av struktur som skapar stress om jobb och i sin tur brist på harmoni som föder oron. Att bryta den cirkeln är AochO när det kommer till att få det liv du vill ha och att börja med arbetslivet är mer än vettigt eftersom det du gör nu inte längre fungerar – särskilt inte för att ge dig ordning, översikt och framförhållning.

Du är begåvad på att göra praktiska, jordnära och handfasta uppgifter och vill du sadla om ligger ett jobb inom hantverk riktigt bra till. Det är visserligen ofta ganska tungt men en yrkesutbildning skulle betyda mycket för dig och det kanske låter långsökt men ett jobb inom VVS, snickeri, elmontör eller liknande skulle ge dig både struktur och ett riktigt bra lyft ekonomiskt.

Det finns mycket att välja mellan och mycket som du faktiskt är betydligt bättre på än du kanske tror.

Dessutom är en utbildning ett bra sätt att skaffa ett större socialt umgänge. Det finns mycket att vinna på att byta bana, träffa andra människor och ”starta på nytt” – särskilt under 2021 som kommer bli ett mellanår där andra regler än ”normalt” gäller för det mesta.

Kärleken är ett viktigt och spännande kapitel som också mår bra av att du hamnar i nya kretsar. 2021 är annars inte ett jättespännande kärleksår men under vintern och våren har du en hel del chanser att komma andra närmare och hitta rätt. Vägen till kärlek går via vänskapsband med en kvinna så antingen någon du redan känner eller troligare någon du möter under första kvartalet kommer introducera dig till en ny krets där du hittar en ny spänning.

Du är egentligen inte hopplös alls när det kommer till kärlek men du vill att den ska börja med en djup och stark kontakt och ett samförstånd. Det är inte det lättaste att hitta men å andra sidan gör det att när du faller så faller du hårt och troligen för evigt. Ge inte upp för egentligen borde 2020 varit det stora året för dig (men när året blev som det blev försvann de tekniska möjligheterna för er att mötas). Hen kan dyka upp igen redan 2021 men det är troligare att era vägar korsas först 2022.

Du har en stor tonvikt på ditt 7:e och 8:e hus vilket i det här fallet betyder att det verkligen inte är läge att ge upp – kärleken finns där och dina hetaste, starkaste och bästa år ligger framför dig.

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page