top of page
  • Skribentens bildTor

Det kommer fred och en bättre framtid

Kommer det bli krig i Sverige? Kommer kriget mellan Ryssland och Ukraina avslutas snart?

VLSvar: Nej det kommer inte bli krig i Sverige. Det kommer bli skrämmande, det kommer bli en del uppoffringar (som att alla sorters kaffe inte alltid kommer at finnas i alla butiker hela tiden) och det kommer stå jobbiga saker i tidningarna MEN det kommer inte bli krig i Sverige – inte om detta, inte nu!

Kriget i Ukraina kommer utropas vara slut långt innan det är det. Det borde vara slut nu. Det borde inte ens ha börjat men när det är en enda man som sitter i en ekokammare av folk som inte säger sanningen till honom blir framtiden oförutsägbar och farlig.

Det kommer ta slut men tyvärr kommer arbetet att bygga upp det som förstörts ta lång tid.

Det är en sak dock som vi alla bör tänka på och ta med oss från detta och det är hur mycket kärlek solidaritet och gemenskap det finns i världen. Miljontals människor är på flykt och de hittar hem, människor som hjälper och värme.

Företag, regeringar och privatpersoner över hela världen bryr sig om , tar del av och stöder Ukraina och dess folk. Både med att visa Ryssland att vi inte accepterar detta och genom att direkt hjälpa och stödja de lidande.

Jag levde just i en värld där jag hade börjat tvivla på att det goda i människan skulle klara de utmaningar vi stod inför med miljön, med varandra och med att hitta en väg framåt i värme, gemenskap och glädje och jag är glad att jag hade fel för nu visar vi att vi har hjärtan, medlidande och handlingskraft när det verkligen behövs.

Ja just nu mullrar en ensam, tokig diktator ut den gamla tiden och skapar ett oerhört lidande men vi – miljoner och åter miljoner av oss andra - visar med stöd, solidaritet, tanke och handling att det gamla kan förlora och att det nya, fred samarbete och en räddad värld inte bara är möjligt utan kommer att segra.

Fortsätter vi bry oss, fortsätter vi hjälpa och fortsätter vi orka låta bli att hata det som skrämmer oss utan stödja det vi beundrar så kommer det bli en fred, en tryggare framtid och ett hopp om att vi kommer klara de större utmaningarna som ligger framför oss.

Det kommer bli fred men inte denna vecka och inte nästa heller men det kommer bli fred. Till dess och efter dess finns det massor vi alla kan göra för att säkerställa att det goda i slutänden vinner.

Här är några exempel på vad vi kan göra och vilka vi kan hjälpa att hjälpa:

För mer lokal hjälp kolla på FB vad som är aktuellt där du bor – det finns insamlingar för allt från kläder till mat och grupper som jobbar med logistik som direkt transporthjälp.

Tänk på vad du orkar och vill göra och gör det du kan. Stort eller litet spelar ingen roll utan det är sammantaget som räknas. En bön för fred och för de som lider låter kanske litet men det hjälper efter som det är en av miljoner böner – det är inte en persons goda vilja som kommer lösa det här utan summan av allt vi kan göra tillsammans.

193 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page