top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Det finns genvägar till ett bra jobb.

FRÅGA TOR OCH HANNA: Hej! Trivs inte alls med att vara arbetslös! Hur ser det ut på jobbfronten 2020?

Anna


En kortare utbildning ger dig formell kompetens till sånt du redan är bra på.

Svar: Du är en person som alltid har mycket att ge och som vill se och oftast hittar utvecklande saker i ditt arbete vad du än gör och även om ditt arbete inte definierar vem du är, det finns mycket annat som betyder mer för dig i livet, så är det en viktig del av ditt liv och ger naturligtvis också rutin åt vardagen och inte minst ekonomi.

Med det sagt så är 2020 inte det bästa året för dig när det kommer till att hitta ett fast jobb som du trivs med – däremot är det inte så svårt att hitta tillfälliga, tidsbegränsade eller deltidsinriktade tjänster och vikariat. När det kommer till att hitta ett nytt fast arbete kan det som sagt dröja lite men det finns en genväg och det är att söka en anställning i ett företag som har eller drivs av en person med starka lokala rötter vilket kan ge ett arbete utanför det du tycker är din kompetens och erfarenhet men som du är väldigt lämpad för.

En annan väg framåt är att gå en utbildning som öppnar dörrar till en bransch av tillfälliga men väldigt givande arbeten. Förslaget är att ta en projektledarutbildning. Det är oftast en ganska kort kurs som ger dig formell kompetens att göra sånt du redan är duktig på.

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page