top of page
  • Skribentens bildTor

Det blir bättre

Hej på er! Livet känns tungt och liksom trögt nu. Min livskamrat och bästa vän gick bort i hjärtinfarkt för 7 månader sedan och jag har upptäckt att det stämmer att sorgen inte är linjär. Min lilla undran är om det kan lätta lite snart? Och finns det något jag själv kan göra och tänka på? Vad säger stjärnorna och korten? Kram på er, ni är underbara!

A.A


Ljusare tider väntar med bara lite arbete

Svar: Ja det kommer bli bättre!

Sorg är bland det svåraste som finns att hantera eftersom det är en process som inte bara handlar om att hantera en förlust utan också om att ställa om sitt sinne och liv till ett ”efter” vilket innebär både nya rutiner och ett nytt sätt att se på sig själv och sitt liv.

Man brukar säga att den akuta sorgen går över på 1 år medan det tar 7 år att helt bli tillfreds med sin nya tillvaro.

Jag säger tillfreds eftersom det inte handlar om att glömma något eller någon utan snarare att hitta sätt at minnas och ta med sig erfarenheter, glädjeämnen och sorger man delade med den som gått vidare.

Men just nu och framöver handlar det om andra saker och ja det kommer att bli bättre.


Kärleken: är komplicerad men det är dags för dig att titta på det du behöver, som det är nu är du inte lycklig. Det viktigaste är att vara öppen för möjligheter och inte kasta dig in i något för att fly ifrån utan att hitta något som tillför. Låt det ta tid, gå på det du känner innerst inne och låt känslorna växa. Du behöver inte tröst av en kärlek utan glädje så ta stegen i den hastighet som känns bra för dig. Det finns en sol i din framtid men låt den stiga av lust inte av längtan till något annat.


Ekonomi: Hösten får det mesta at lätta! Från augusti kommer det en bättring. Det blir inte ett pengaregn men det blir läge att tänka lite större och få bättre marginaler


Hälsa: Just nu handlar din hälsa om hur du mår inuti snarare än hur din kropp mår. Med större andrum mentalt (se kärlek) följer större känsla av välmående och det är utifrån den känslan du kommer må bättre även fysiskt.


Mycket kärlek och många lyckönskningar – det är ljusare tider på väg.

88 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page