top of page
  • Skribentens bildTor

Deprimerad och yr

Det är en sak jag undrar över. Det är så att jag har yrsel varje dag och det är jobbigt! Har lidit av ångest i många år och ätit antidepressiva mediciner mot det! Nu undrar jag ska jag börja med dom igen eller varför har jag yrsel? Blir väldigt deprimerad av att ha detta! Jag vill inte gärna börja igen men om jag måste för att kunna leva normalt så gör jag det!!

"Deprimerad"


Yrsel kan ha både fysiska och psykiska orsaker

Svar: För det första bör du prata med en läkare om yrseln om du inte gjort det redan. Troligen har den psykiska orsaker men det är viktigt att utesluta fysiska orsaker, som blodbrist t ex. Ditt horoskop larmar inte om några akuta sjukdomar visserligen men precis som alla andra kan man som astrolog missa eller misstolka viktiga fakta - därför skall man aldrig luta sig helt och hållet på ett horoskop. Dessutom är den kvadratur som du har mellan Mars och Pluto väldigt aktiv just nu och det ökar risken för främst skador men möjligen också sjukdomar - i stort sett allt som sätter ner den fysiska aktiviteten snarare än allmänhälsan.

Ångest är tyvärr väldigt vanligt hos dem som föds vid midnatt. På gott och ont har du även Merkurius i den konjunktion mellan Solen och Tellus som ligger till grund för din ångest. Du har alltså den intellektuella förmågan att sätta dina problem i ord. Det borde göra det lättare för dig att få ut mycket av terapi, särskilt samtalsterapi. Men det vet du förmodligen redan. Det gör dock också att du har förmågan att övertala dig själv in i frestelser och dåliga val. Och visst kan man föra ett resonemang om "normaliserande" medicinering. Det är ju bara du som vet om du verkligen behöver den. Resonera om saken med din terapeut, om möjligt. Men börja med att kontrollera att det inte finns en fysisk orsak till yrseln..

37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page