top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Den som spådde dig har fel - han kommer inte vara otrogen!

Fråga Tor och Hanna: Jag skulle bli glad om ni kunde hjälpa mig med att tyda några drömmar som jag har haft ett par gånger.Jag har ett stabilt förhållande med min pojkvän som för övrigt är för underbar mot mig. Men jag var tyvärr i början av vårt förhållande otrogen mot honom med min dåvarande pojkvän som jag hade. Jag hade svårt att ta mig ur det förhållandet eftersom han hotade med våld. Det tog ett tag tills min nuvarande pojkvän upptäckte det, men han förlät mig, och hjälpte mig ur det hemska förhållandet. Efter det trodde jag att allt var över men så en dag ett år efter händelsen lämnade min pojkvän mig några dagar innan min födelsedagsfest som jag hade arrangerat och såg fram emot. Anledningen till att han gjorde slut var att han inte kunde sluta vara orolig över mig. Om jag var otrogen mot honom eller inte. Han stack utomlands under några veckor, så jag hade inte det minsta kontakt med honom. Jag blev djupt sårad, jag grät varje dag och var förkrossad. Men efter ett tag kom han tillbaka och kontaktade mig och sa att han kommit över sin svartsjuka och att han var beredd att på nytt satsa på ett förhållande med mig. Jag tog tillbaka honom vilket jag inte ångrar nu.

Sedan den händelsen har jag drömt ett antal gånger att min pojkvän är otrogen mot mig inför mina ögon .Det känns fruktansvärt varje gång jag drömmer den drömmen som om jag i verkligen var där. Min pojkvän får också en annan personlighet i drömmen. Han blir grym, elak och bryr sig inte det minsta om att han har sårat mig. Han tom njuter av det. Ibland gråter jag i drömmen, eller så blir jag förbannad.

Jag har spått mig under senaste tiden och personen jag spådde mig hos sa att min pojkvän skulle vara otrogen mot mig under snar framtid. Sedan dess har jag haft drömmen ofta.Innerst inne vet jag att han inte skulle kunna göra något sånt mot mig men de här drömmarna får mig att tvivla.

Tacksam om jag fick hjälp från er!

"ReA"


Det som händer i drömmar är nästan alltid symboliskt och ska inte tolkas bokstavligt

Svar: Drömmarna du har är inte förvarningar om att din pojkvän kommer att vara otrogen. De är ett sätt att beskriva det svek som du känner att han gjort mot dig. DU var egentligen inte otrogen mot honom. Du kunde bara inte bryta ett svårt förhållande på egen hand och när du fick hjälp så gjorde du det. Visst kan man tycka att du borde ha sagt sanningen till honom på en gång och hade du gjort det så hade ni haft färre problem MEN det går inte att klandra dig för att du inte orkade göra det just då när du verkligen inte kunde väntas lita på någon. Sedan kom han på dig och då ordnade ni situationen tillsammans och du trodde att ni hade dragit ett sträck över alltihop. Att allt det där låg bakom er. Sedan gör han slut och hänvisar till att han inte kan lita på dig för det som ni tillsammans lagt bakom er. Så när han sedan kommer tillbaka så finns det en misstro från dig till honom och den tar sig uttryck i dina drömmar.

Hans otrogenhet i drömmarna är en symbol för flera saker. Dels finns det en skräck hos dig att nu när han visat att han inte har dragit ett sträck över det gamla kommer att använda din otrohet som ett skyll för att göra en massa saker själv.

Dels är det en symbol för hur mycket han sårade dig genom att glömma att ni hade kommit över ert förflutna. Han sårade dig lika mycket som om han hade varit otrogen. Att han ändrar personlighet är mest för att det sättet att vara är det du är räddast för att han innerst inne skulle visa sig vara. Att det han visar till vardags bara är en mask och att han under den är jättearg på dig. Det är han inte men ni har problem. Din pojkväns uppbrott berodde på mer saker än det som ni varit igenom tidigare. Ja han känner sig säkert osäker av det men inte så mycket att han vill lämna dig. Det finns andra skäl och de skälen finns fortfarande kvar.

Troligen har han inte varit otrogen mot dig men han har en drift att komma bort och uppleva ”vad som kunde varit” och de tankarna kommer inte försvinna av sig själv. Ni måste prata med varandra. Berätta för honom om din dröm, säg till honom att du vet att den inte är sann men att du känner att det är något som inte är som det brukade vara.

Han kommer säkert inte att vilja prata men ger du honom lite tid och om du samtidigt gör klart för honom att du är orolig för att det ska finnas mer outtalat mellan er så kommer han att öppna sig. Då kan ni göra något åt er situation och komma närmare varandra. Ni har goda chanser att kunna älska varandra livet ut men då måste ni (han) våga vara ärliga mot varandra en gång till. Hitta varandra igen så kommer dina mardrömmar att blekna.

48 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page