top of page
  • Skribentens bildTor

Den andra kvinnan

Att vara den andra kvinnan är nåt man helst tiger om, ingen vill bli utsatt för det eller var den andra.. Jag är den andra kvinnan och har varit det en längre tid...inget jag är stolt över. Jag vet och känner att vi har nåt speciellt mannen och jag, och har varit så sen dag 1, känns nästan ödesbestämt. Mannen och jag har försökt brutit men vi trillar dit igen. Det går inte att lägga allt åt sidan nåt drar oss samman. Nu har vi brutit igen men jag älskar innerligt denna mannen och han kan inte släppa mig heller. (Omständigheter gör att han har svårt att släppa den han lever med.. ) Vad är det vi har egentligen? Kommer det att bli vi i framtiden..jag kan inte tro att allt är över.. snälla ge mig nåt att gå på i framtiden. Han är mitt livs kärlek.. Har tittat igenom er sida men inte sett att ni tagit upp detta ärende nånstans.."att vara den andra"..kanske nåt ni inte vill skriva/sia om.. Hjärtlig hälsning

Plutten


Det finns en väg till lycka men den är inte enkel eller rak

Svar: Hej, jo vi svarar på alla sorters frågor men att du inte hittar någon som din beror troligen mer på det du själv säger – det är ett ämne många håller för sig själva eftersom det är en knepig situation som inte blir bättre eftersom det ofta finns så många fallgroppar, outtalade löften och komplikationer.

I ditt fall verkar det som om ni båda har ungefär samma bild av situationen och det hjälper naturligtvis en del med förståelsen men inte ett dugg med hur ont det gör och hur komplicerat det är.

Eftersom vi alltid är så raka, tydliga och direkta vi kan med våra svar och att vi har som absolut regel att aldrig dölja något eller föra fram något i en vinklad dager eftersom vi inte ser att det hjälper utan bara skapar fler bekymmer kommer jag vara så rak jag alls kan:

Kärleken mellan er är tydlig, den går åt båda hållen men den är också komplicerad – och då menar jag inte eftersom han har en annan utan för att ni är som två himlakroppar som skiner starkare när ni roterar runt varandra men riskerar att slitas itu om ni får varandra.

Ert förhållande är baserat på kvadraturer och oppositioner och det gör att lika lockande och emotionellt starka banden mellan er är – lika jobbiga kommer motsättningarna och konflikterna bli om ni får varandra i ett ”vanligt” förhållande.

Det betyder inte att ni är dömda till evig olycka men det gör att ni kommer behöva hitta alternativa vägar att bli lyckliga tillsammans även om det inte fanns några hinder.

Min misstanke är att om du tillåter dig att drömma om ett liv tillsammans och låter tankarna vandra vidare från känslorna till hur vardagen skulle te sig så behöver du inte drömma länge innan frågor och besvärliga överväganden börjar dyka upp.

Det här ÄR saker som känslor kan övervinna men som kommer behöva rejält arbete för att ni ska ta er igenom under de bästa av omständigheter. Det är också det som gör att ni så ofta har gått ifrån varandra men ändå alltid fallit tillbaka i varandras armar.

Chansen att det verkligen är slut den här gången är ungefär lika stor som den varit de andra gångerna. Ingen av er vill leva utan den andra men ingen av er (kanske alldeles särskilt han men faktiskt även du) klarar att ta det sista, stora steget.

Så tills ni trillar in i varandras armar igen, och det kommer ni att göra, ta tiden till dess och fundera på vilket som vore det ideala livet för er. Inte drömmen om ett hus med trädgård och vita knutar utan det som får er båda att växa, trivas och stärkas av varandra. Skulle det vara ett växelboende, ett särboskap, en ärlig relation som hans partner känner till? Det finns en lösning som gör er båda lyckliga och det kommer löna sig för er att hitta den för det finns egentligen bara en sak som kommer krossa er och det är om han står lika fri som du och ni försöker bilda ett ”vanligt” par. Det kommer leda till stor smärta och troligen ett uppbrott som kommer märka er båda för livet.

Du har helt rätt i att er kärlek är något utöver det vanliga och det gör att er relation också måste vara det för att den ska kunna växa.

Hittar ni en lösning som passar er båda och som gör att ni kan lämna skuldkänslor, misslyckanden och en ständig saknad efter varandra bakom er kommer ni bli det par du drömmer om.

Men då måste ni vara ärliga med varandra – inte bara om era känslor utan också om vad det innerst inne är som gör att ni inte tar steget (ni har båda skäl men det är inte samma skäl.).

Dessbättre kan ni hjälpa varandra lösa den andres bekymmer.

Det kommer inte bli lätt, men oavsett hur det går behöver ni lista ut det för annars kommer ni göra om detta tills han står ensam och därefter med stor sannolikhet bränna upp det förhållande ni skulle kunna ha och som det fortfarande finns alla chanser att ni får – det kommer bara aldrig att bli ett ”vanligt” förhållande – med det kommer bli det förhållande som gör er båda lyckliga.

76 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page