top of page
  • Skribentens bildTor

Deja vu en gång till

Hej, jag heter Darjus och undrar varför man drömmer samma sak om och om igen.Svar: Det finns många olika orsaker till det och vilken det är beror oftast på vilken typ av dröm det rör sig om (vad man drömmer om)


Många drömmar har samma ”teman” men är olika. Till exempel är det vanligt att man drömmer om hus eller lägenheter man ”bor” i eller som tillhör någon närstående. Ofta finns det skillnader mellan husen varje dröm och ofta kan innehållet skifta. De drömmarna handlar i princip alltid om självbild och hur man ser på sitt liv och de utmaningar man står inför just nu. Huset representerar då självbilden i första hand.

Andra drömmar börjar exakt lika dant men blir olika – de beror oftast om rent fysiska saker som händer i kroppen. Det kan vara allt ifrån att man runt en viss tid på natten (oftast 3-5 timmar efter man gått och lagt sig alltså c:a 6-8 timmar efter att man ätit sist) får en blodsockerförändring till att gatlamporna automatiskt stängs av en viss tid utanför på gatan. Dessa drömmar börjar oftast med samma händelse (eftersom de beror på samma ”input”) men utvecklas olika. Ofta börjar de med att man reser eller faller men sedan utvecklas drömmen olika.

Sedan har vi de drömmar som verkligen upprepar sig och de beror nästan alltid på at det finns något i din tillvaro som akut behöver lösas eller som är ett kvardröjande hinder eller problem.

Är det en diskussion eller ett gräl som alltid är lika handlar det nästan uteslutande om en relation som kört fast som behöver utvecklas (inte sällan med någon helt annan än den man drömmer om). Är det en händelse som att man fastnar i en hiss eller upplever säg en bilolycka om och om igen beror det oftast på att man sitter fast i uppgifter (eller arbetssituationer) som man inte känner att man hanterar. Det är också rätt vanligt att man försöker hinna till något (typ en båt eller ett tåg) men att man aldrig kommer fram. Dessa drömmar handlar oftast om att man dels känner sig stressad men framför allt att man inte vill/vågar ta tag i de drömmar man har. Att man inte ”hinner med” sig själv.

För att ge ett direkt svar på varför du eventuellt drömmer samma sak om och om igen behöver jag veta vad du drömmer och hur ofta du drömmer det (och gärna när på natten du drömmer det om du vet det).

58 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page