top of page
  • Skribentens bildTor

Död inombords

Jag känner mig död inombords.. Mina vänskap och relationer fejlar pga mig. Har ingen att vända mig till längre. Vad bör jag vända mig och fokusera på just nu? Depressionen, ångesten, negativa tankarna släpper ej.

M.S


Motgångar gör att nästa motgång känns tyngre och svårare. du måste bryta mönstret.

Svar: Just nu har du hamnat i en nedåtgående spiral där varje ny sak bara förstärker förra motgången och ökar känslan av utanförskap, negativitet och hopplöshet.

Men Det korten visar på en eller snarare två vägar ut.

Den ena är att du behöver en förändring av dina rutiner och då främst vad gäller arbete. Byt uppgifter, byt jobb eller sök dig till nya sysselsättningar. Det är dags att lätta ankar för en stor del av ditt mående handlar om de vardagsrutiner du har eller kanske snarare de positiva rutiner du saknar.

En ändring här kommer bryta dina dåliga mönster.

Det andra korten talar om är att det du bär på nu kan, vill eller bör du inte enbart eller ens i första hand lasta på dina vänner. Lyckligtvis finns hjälp och stöd att få via omsorgen. Ta kontakt med din hälsocentral och via dem med en kurator eller terapeut. Det är det andra benet du behöver just nu för att bryta cirkeln. Du är inte ensam och du ska inte behöva ta på dig detta ensam men första steget mot att dela med dina nära är at dela med någon som kan ge dig verktygen du behöver för att hitta din väg framåt.


Avslutningsvis kommer korten med goda och hoppfulla budskap.

Det känns avlägset nu men relationerna går inte sönder på grund av dig utan bortom den här svarta horisonten finns de trofast kvar och du har mer stöd i dem än du tror. Så ta steget via någon okänd och utbildad så kommer vägen föra dig tillbaka till närhet, gemenskap och glädje.

76 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page