top of page
  • Skribentens bildTor

Byte av livsväg

Jag har haft olika yrken under mina ca. 20 års tid som yrkesverksam. Nu har jag gjort en tvärvändning i mitt liv och ska utbilda mig inom vårdyrket. Mitt mål är att utbilda mig till sjuksköterska, men det finns några hinder och det är att jag måste läsa matematik. Min man tycker att 3 år på högskola är lång tid och det kostar massor av energi och pengar. Klarar jag detta och är det värt det? Finns det något inom vårdyrket som skulle passa mig speciellt som person, som jag kanske kan tänka på?

"Stenbockskvinna med kämparglöd."


Det finns många specialiseringar som sjuksköterska som du kan välja efter intresse och talang

Svar: Att göra omfattande livsförändringar ligger för dig och det här är vare sig den första eller sista som du kommer att göra en omfattande nydaning av ditt liv. Det är bra för dig och varje nytt steg ger dig erfarenheter som du har nytta av även utanför det område av livet som du just för stunden håller på att dana om. Det är dessutom ett riktigt bra år för dig som Stenbock att göra den här förändringen under. Mycket händer i samhället och att aktivt ta tjuren vid hornen ett år som detta passar dig extra väl.

När det gäller en sjukvårdskarriär och studierna till den så kan det vara ett mycket bra va men låt oss ta det steg för steg. Studierna kommer att bli väldigt jobbiga eftersom de ställer många andra saker på sin spets. Ska du klara av dem bra så krävs det att du känner en trygghet i din familj och främst ekonomiska situation. Gå igenom kostnaderna och vad dina studier innebär för avbräck och kompensera för det innan du börjar, då kommer du kunna koncentrera dig helhjärtat på det du gör och resultaten kommer fortare och bättre. Annars finns det mycket inom vårdyrket som passar dig men det som ligger allra närmast är arbete med rent fysiska behov och skador. Kiropraktik, sjukgymnastik och arbetsterapi är ämnen som du har en naturlig fallenhet för med ditt säkra utspel och din varliga men mycket praktiska hand. Allt arbete med barn skulle också fungera men det skulle inte ge dig samma möjlighet till intellektuellt utlopp som arbete med vuxna skulle. Du gör ett bra val som väljer vård men se inte studierna som endast en väg dit. Du kommer att få nytta av kunskaperna också vid sidan av skälet till att du skaffar dem, även de i matematik.

25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page