top of page
  • Skribentens bildTor

Byta bransch eller bara jobb?

En möjlighet att förändra inriktning i mitt liv och mående som utmattad har kommit i min väg via arbetsförmedlingen - men inom vilket område ser ni att jag skulle passa att jobba inom? Eller ska jag hänga kvar vid det yrke jag har? *grubblaren"

Ett jobb med regler som gör det möjligt för dig att vara lite vass kommer väcka nya sidor hos dig.

Svar: Enligt ditt horoskop är det annat än vad du arbetar med som definierar dig. Jobbet i sig är vare sig ditt största problem eller lösningen på det. Men därmed inte sagt att rätt jobb inte skulle öppna nya dörrar och kanske också hjälpa dig låsa upp en del av det andra som är det som drar ner dig (familjestrul, vänskapsband, känsla av att inte hitta rätt). Du hamnar ofta i situationen att du tar hand om andra och sätter deras behov före dina egna. Inget fel i det men det skapar en dragkamp mellan bevarande och utveckling och just nu behöver du utveckling.

Du har en stark, driven och väldigt målinriktad person inom dig som du oftast inte släpper fram. Delvis för att du nog själv upplever den sidan av dig som rätt skrämmande hänsynslös (även om det kanske bara sträcker sig till saker du tänker att du skulle göra men sedan aldrig faktiskt gör). Den sidan av dig skulle du faktiskt må bra av att släppa fram och få platser är bättre än i arbetslivet.

Det behöver inte vara ett yrke med högt tempo eller ett där poängen är att köra över folk men ett där det är du som bestämmer och sätter gränserna.

Det finns massor av jobb det skulle kunna vara, allt från busschaufför till försäkringsutredare till banktjänsteman till rörmokare. Det viktiga är att du hittar ett yrke där det är dina gränser som gäller och där du inte behöver kompromissa med kunder eller medarbetare.

Det kanske låter hårt men det är genom att sätta gränser och inte vika för andra som du kommer hitta styrkan för att verkligen trivas med resten av livet också.

SÅ om du inte känner att du har möjlighet att få det utrymmet i din nuvarande bransch är det definitivt läge att byta.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page