top of page
  • Skribentens bildTor

bortrövade balägg

Jag har en gård tillsammans med mina syskon där mina föräldrar bor kvar fortfarande. År 2013 hade min mamma höns i ett hönshus i ladugården, och under en natt kom det in en mård (enligt jägarna) och tog ihjäl alla hönsen och tog nästan kål på tuppen också.

Mården tog även några balägg i porslin med sig, de brukar visst göra så och gömma dem för senare tillfällen.

Vi har aldrig hittat dessa ägg och det skulle vara roligt att veta var de tog vägen. De kan ju i alla fall inte ha blivit uppätna, även om mamma nog tycker att det kunde vara rätt åt mården om han fick lite porslinskross i magen.

Kan ni hjälpa mig att lösa detta, som man ju har funderat på?

Jag har även en annan fråga som jag har funderat över. När jag var i 15 årsåldern och bodde hemma så tvättade jag håret, borsta mig med en rundborste i trä och svinborst och stoppade borsten i badrocksfíckan, Jag gick sedan direkt ut till klädsträcket ute mellan ett äppel- och ett päronträd för att hänga lite tvätt. När jag hängt tvätten gick jag in för att borsta håret ytterligare, så det skulle torka, men då var borsten borta.

Jag letade länge och gick fram och tillbaka mellan badrummet, huset och klädsträcket men borsten återfanns aldrig.

Det var inte så långt gräs och det fanns inga hål eller liknande där den kan ha fallit i. Vart tog den vägen?

Man kan ju tappa saker som är lite större men man brukar faktiskt hitta dom igen, när det rör sig om en sådan liten sträcka och några minuters tid.

"hon som hör till gården"


baläggen är i närheten men rätt repiga

Svar: baläggen hittar ni på två platser. De första hittar ni i ett dike just utanför gården mot den närmaste skogspartiet till, de andra hittar ni under en rot bara ett knappt hundratal meter från gården. Det är mer än ett djur som försökt sig på dem så de kan nog vara lite repiga.

Borsten är mer ett mysterium. Bilden jag får är att den ligger under en boda, eller ett litet redskapsskjul bara några meter ifrån där du gick. Jag tror att det blivit insparkat där av misstag.

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page