top of page
  • Skribentens bildTor

borta i 33 år

Jag har en fråga om ett borttappat guldförgyllt armband som jag fick när jag tog studenten. Men eftersom jag tog studenten -89 och tappade bort armbandet -91 och det är så länge sedan så kanske det inte går att ta reda på vart det tog vägen, men jag vill ändå göra ett försök.

Det är nämligen inte så att jag förväntar mig att hitta det igen, utan jag är så himla himla nyfiken på vad som hände egentligen, för det försvann på ett otroligt konstigt sätt. Jag har tänkt på detta från och till sedan dess och vill bara veta hur det kunde försvinna på detta sätt. Så här gick det till:

Det var tidig morgon, vid halvsjutiden, en vardag och jag var på väg till jobbet. Det var höst har jag för mig för det var mörkt ute vid den tiden. Min dåvarande sambo stod och stampade och väntade irriterat på mig för jag skulle åka med honom till jobbet. Jag ville alltid bära armbandet för jag tyckte om det så mycket och i hallen precis när jag skulle låsa dörren, kom jag på att jag glömt armbandet. I mörkret sprang jag tillbaka in till vårt sovrum och grabbade taq i armbandet som låg på den vanliga platsen i hyllan. Jag höll det i handen och när jag skulle sätta på mig det slant det ur handen och ner på plastgolvet. Det föll rätt ner, jag hörde det tydligt !!!!! Direkt tände jag en lampa som fanns inom räckhåll, men armbandet var borta !!!!!! Jag lovar. Borta !! Jag letade överallt. Precis överallt, utan att gå från rummet. I byxslag, i mina fickor, i ärmslag, i ev veck i kläderna, överallt !!!!!!! Men för jösse namn, det ramlade ju RÄTT NER från den plats där jag stod och ner i plastgolvet.

HUR KAN DETTA HÄNDA????? Att ett armband blir uppslukat av jorden ???? Vad hände ????!!!!! Armbandet kom aldrig fram efter det. Jag vet att min dåvarande sambo har flyttat därifrån nu, men inte ens i flytten kom det fram. Jag måste bara veta vad som hände, det ÄR ett mysterium. Jag fick också armbandet av honom i stundentpresent. Han blev jättebesviken på mig när jag hade "slarvat" bort det. Han trodde aldrig på mig.

Hjärtligt tack Hanna och Tor !

"M H"


Det finns i en gammal, bortglömd, nipperask

Svar: Jag skulle kunna gå in på vad som hänt men det är både långrandigt och svårförklarat. Låt mig bara konstatera att ditt armband fortfarande finns i din ägo. Det ligger hos dina föräldrar i en gammal nipperask på en vind eller i en garderob (tillsammans med en massa andra saker som också är dina. Irriterande att han inte trodde dig. Varför skulle du ljuga?

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page