top of page

Borde jag skilja mig?


Hej ni fina! Jag befinner mig i en situation som jag inte vill vara i. Jag är gift sedan många år tillbaka men längtar ut och vill inte längre vara i detta äktenskap, men det är inte lätt eftersom min man alltid varit den som stöttat mig, gett mig kraft. Utan honom vet jag inte om jag kommer klara mig, men ändå så längtar jag bara bort från det. Det låter kanske jättekonstigt men samtidigt som jag känner mig beroende av honom så vill jag egentligen leva utan honom. Min fråga är om jag kommer klara av att skilja mig, det viktigaste är om våra barn kommer få det bra trots att vi skiljer oss, kommer jag kunna försörja mig trots min kroniska sjukdom? Kan jag bli lycklig igen? eller borde jag bara stå ut och nöja mig med livet jag har nu trots att mitt hjärta längtar ut? Snälla hjälp mig för jag vet inte om jag vågar, ska och klarar av det.

"Lonely"


Svar: Låt mig börja med att säga att det praktiskt taget aldrig är rätt val att "bara stå ut", oavsett vad det gäller. Något måste förändras - sedan behöver det inte alltid betyda att man bryter upp, det kan också finnas andra lösningar, men en förändring måste det helt enkelt bli.

I ditt fall låter det också som om du har tänkt igenom det här beslutet redan och vet vad du vill. Då återstår att se vad konsekvenserna blir. Kom ihåg bara att tarotkorten väldigt sällan beskriven en framtid man inte kan ändra på, det korten beskriver är hur det går räknat från där du står nu.


Korten säger att du känner dig urlakad, att all positiv energi du har går åt, sugs ut ur dig av familjelivet. En del beror på praktiskt oro för ekonomi och liknande, men i grund och botten är problemet att när du är klar med att älska andra så har du ingen kraft allt över för egen räkning.

Nu står du på tröskeln till en dramatisk förändring, oavsett hur du gör. Om du går vidare mot en skilsmässa så leder det till ett helt annat liv än det du har nu. Men om du väljer att inte skilja dig så kommer en lika stor förändring att inträffa i alla fall. Exakt varför vet jag inte men du kommer att lämna det gamla bakom dig oavsett. Skillnaden verkar vara att om du väljer skilsmässa har du större kontroll över det som sedan händer, om du däremot väljer att låta bli så hamnar tyglarna i händerna på Ödet.

Kanske har du helt enkelt nått vägs ände och hamnat på en plats där det i princip är omöjligt att fortsätta som vanligt.


Hur barnen tar en skilsmässa och hur de får det efter den kan jag inte svara på eftersom det är deras framtid, inte din.

Fysisk orkar du en separation och förmodligen skulle du bli bättre, inte sämre. Ditt nuvarande liv kostar dig väldigt mycket, som sagt var, och du skulle må bra av att kunna fokusera på dig lite oftare. Korten säger att ekonomin ordnar sig och att det inte är särskilt viktigt.

Lycka är ett väldigt relativt begrepp men korten säger bestämt att du kommer att bli lyckligare framöver och att vägen till lycka går via oberoende. Det ser ut som om du sitter fast i en besvärlig cirkel av att känna dig beroende av andra samtidigt som du ägnar all din kraft åt andra. Det är väldigt skadligt för självkänslan om det blir så att dina insatser inte riktigt räknas, vilket jag misstänker att detta betyder.

Jag kan inte säga bestämt att det rätta är en skilsmässa, men jag kan säga att du behöver stå på egna ben och att ditt liv kommer att förändras oavsett hur du väljer.

43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page