top of page

Borde exet få en ny chans?


Mitt ex har frågat om vi kan försöka en gång till. Jag har fortfarande känslor för honom och jag tycker att han har mognat en del sen vi gjorde slut. Så nu undrar jag om det kan funka, jag vill inte bli sårad och han dumpade mig hårt förra gången. Dessutom träffar jag en kille som jag tror att det skulle kunna bli mer med och om jag ger exet en ny chans så bränner jag självklart den bron. Passar jag och den killen ihop, och hur går det om jag ger mitt ex en ny chans.

"Pink Lady"


Svar: Du och den nya killen är ingen perfekt matchning men det finns samtidigt inget som säger att ni inte kan få det att fungera. När jag jämför era horoskop är det som syns tydligast att ni kommer bra överens, men ni har inget större behov av varandra. Egentligen en bättre bas för vänskap än för kärlek, men det som brukar hända med en sådan här matchning är att det antingen inte uppstår någon glöd alls, eller också blir det en relation som är baserad på gemenskap och som fungerar ganska bra. Ingen större passion visserligen men inte heller några större konflikter.


Du och ditt ex är en helt annan historia. Han är en typisk eldmänniska, ivrig, aktiv och inte alltid så uppmärksam på andras känslomässiga behov. Han kan vara mycket passionerad i ögonblicket men det är lite si och så med uppföljningen. Du däremot är en typisk vattenmänniska, konstnärlig och eftertänksam med en dragning åt det andliga och med de emotionella behoven i centrum - dina känslor är mycket viktigare för dig än till exempel pengar, framgång eller kontakter. Det finns en mycket stor risk att ni förminskar varandra, att du får honom att känna att hans resultat inte har något värde och att han får dig att känna att han struntar i hur du mår.


Ni har också olika sätt att lösa konflikter på och ni blir båda två riktigt irriterade på den andras metod. Han tycker att du surar och du tycker att han blir tvärarg över småsaker.


Kärleken kan vara både romantisk och intensiv, och jag misstänker att ni hade ett rätt fantastiskt sexliv i början innan det dök upp konflikter och besvikelser som grumlade stämningen. Problemet är att kärleken inte fungerar om inte vardagen gör det.


Nu har ni ju redan varit ner längs den här vägen en gång förut och det gör att ni har lite bättre chans att hitta en balans som fungerar. Ni har ju redan sett vad som inte gör det. Men det mest sannolika är att ni kommer att upptäcka att hur mycket ni än vill trivas ihop så finns det många problem som är mycket svåra att lösa.

27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page