top of page
  • Skribentens bildTor

Bo kvar eller flytta?

Hej, har en liten fundering hur mitt liv ter sig i sommar. Är långtidssjukskriven och planerna är väl att kunna komma ut och provjobba snart.. blir det så eller fortsätter min sjukskrivning? Har nyligen flyttat, från början var vi tre men ett barn har flyttat så nu är det jag och den yngsta här. Hon har planer på att flytta till hösten, men kan nog tänka sig att flytta tidigare. Blir jag ensam tidigare än jag tänkt i den här lägenheten? Känns som jag har en lite för stor lägenhet för en person... och flytta igen känns ju inte så lockande. Kommer min ekonomi att bli något bättre (eller kommer inflödet att öka) snart, eller kommer jag att gå på knäna länge till... Många frågor :)

Malin


 

Svar: Låt oss bena lite i detta.

Sjukskrivningen. Att provjobba är en riktigt bra idé och det kommer ge en kick men se till att vara tydlig med hur mycket du kan jobba. Du kommer få erbjudanden om att gå upp i tid troligare tidigare än du förväntar dig. Smickrande men gör det bara om du känner att det inspirerar. Oro kommer kosta och dina instinkter har rätt.


Avvakta med flytten tills alla hittat sin plats.

Vad gäller att bo ensam så kommer det visserligen ske tidigare än du tror men det kommer komma en period då det kommer gå lite fram och tillbaka med vem som bor var.

Som jag minns det från tidigare gånger jag svarat finns det också chanser att det finns chanser till ett nytt förhållande som leder till att du inte bor ensam – de chanserna finns fortfarande kvar men de ligger lite fram i tiden.

Det gör att du kommer kunna vinna en del på att flytta till en mindre lägenhet (både i bekvämlighet och i ekonomi) men det är inget du bör göra i år (låt det landa först med boenden och annat för barnen först).

Annars kommer ekonomin bli lite bättre när du börjar jobba igen men den stora förändringen kommer inte komma förrän boende/utflyttningar är klara.

Du är på rätt väg och det ser ut som om allt kommer gå bra.

43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page