top of page

Blir min roman någonsin klar?


Min dröm är att skriva en bok. Jag började på ett manus för flera år sedan men kom ingenstans med det och la undan det. Den proceduren har jag upprepat några gånger sen dess. Blir den någonsin klar? Jag tänker på den hela tiden men när jag försöker skriva så tappar jag all lust med en gång och det blir ingenting. Kanske skulle jag må bättre om jag bara gav upp och slängde de sidor jag har fått ur mig men det här är ju min dröm, i alla fall trodde jag att det var det.

"Stef"


Svar: Korten säger att det går dåligt för att du inte har rätt baskunskaper. Språket har du ju, det såg jag på ditt email (som du ser kortade jag det lite så du inte skulle gå att identifiera), men en roman kan vara knepig att strukturera. Att bara sätta sig ner och skriva på tills den är klar fungerar för all del, men det är en onödigt svår metod och det är lätt att komma av sig, i synnerhet om man inte skriver på heltid. Yrkesförfattare har olika tricks för sig för att det ska gå lättare, som till exempel arkivkort med de olika karaktärerna på eller en storyboard på väggen för att ha en visuell påminnelse om vilka scener som ska bära storyn framåt. Men tanke på vad korten sa så rekommenderar jag att du letar efter till exempel skrivarkurser, studiecirklar eller bra litteratur i ämnet. En bra bok att börja med är Stephen Kings "Att skriva". Jag tror att ditt manus mycket väl kan bli en välskriven roman så småningom men du behöver ha rätt verktyg i verktygslådan innan du börjar skriva på allvar.


11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page