top of page

Blir kärleken bra igen?


Har ett fast förhållande sen några år. Sista halvåret har vi grälat mycket och det är jobbigt även om jag tror att jag vet skälet, två jobbiga händelser i släkten en på min sida och en på hans. Det är visst svårare att sluta bråka än det är att börja. Överlever vår relation? Alltså blir den bra igen eller är det så här nu?

"Brillo"


Svar: Det blir lätt så att rädsla, sorg, irritation, frustration och andra svåra känslor får ett utlopp just i den kärleksrelation man har. Kanske helt enkelt för att man känner sig trygg där, om relationen är bra. Men ingen relation mår i längden bra av att vara en ventil. I det här fallet har ni dels fastnat i en dålig vana, dels har minst en av er (du - jag kan inte se hur det är med honom) en hel del kvar att bearbeta fortfarande efter den jobbiga händelsen.


Börja med att flytta helandet bort från relationen. Gå till botten med hur du mår. Prata med någon du litar på, en vän, en släkting, en terapeut. Antagligen vore det bra om din partner gjorde samma sak på sin kant.


Såvitt jag kan se passar ni bra ihop men det är många yttre saker som har hänt som har pressat in er i den situation ni sitter i nu. Som du redan har märkt är det inte så lätt att backa. Ilskna saker har blivit sagda, kritiska iakttagelser har blivit gjorda - det är ett arbete att få tillbaka relationen på banan igen. Det kanske räcker med att ni läker, var och en för sig, men det kan också vara så att det behövs rådgivning utifrån. Sök gärna den ganska snart i så fall, för ju längre stämningen är spänd desto mer blir det som måste repareras. Det är lättare att röra sig i riktning från varandra än tillbaka till varandra.

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page