top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Blir jag vräkt - finns det någon lösning?

FRÅGA TOR OCH HANNA

Hej Fick igår ett besked som jag har fruktat en längre tid. jag har legat en månad efter med min hyra en längre tid och nu fick jag ett brev av min hyresvärd att om jag inte ordnar det här snarast kommer jag att bli vräkt. Det gäller mycket pengar och jag har en stram ekonomi eftersom jag varit sjukskriven länge. Min fråga är om det kommer ett mirakel som gör att jag kan betala eller kommer jag bli bostadslös?? Finns det någon lösning på det här?

IllaSvar: Det finns alltid vägar att gå men akuta penningproblem är inte lätt löst. Det finns en del instanser som det går att vända sig till och jag misstänker att du är allt för bekant med många av dem.

Förutom försäkringskassan och socialkontoret i din kommun (som båda kan ge väldigt begränsat med hjälp jag vet det men de kan åtminstone ge råd och det skadar inte att dra frågan ett varv till, särskilt inte med socialkontoret). Så finns Svenska kyrkan (även de kan bara ge begränsad hjälp) och möjligheten att sälja av saker du äger. Har du saker med säkert, mätbart, värde kan en pantbank vara ett bra alternativ eftersom det ger dig möjligheten att köpa tillbaka dina saker, i annat fall finns tradera och blocket.

Jag vet att det inte kommer att hjälpa mer än en bit på vägen men just nu, just där du är, är alla små bitar bra bitar.

En annan sak som du definitivt ska göra är att ta kontakt med din kommuns konsumentrådgivare / vägledare. Det är en helt kostnadsfri resurs de allra flesta kommuner har och en riktigt tillgång när det kommer till att hitta nya sätt att tänka när det kommer till den egna ekonomin.

Testa de vägarna och se vad du kan få för hjälp och stöd där för även om det kanske inte räddar din omedelbara situation kommer det hjälpa dig på rätt väg på ganska kort sikt.

Nu till det vi kan göra utöver att ge råd:

Svårigheten med magisk hjälp är att problem oftast är som ett gummiband, man bygger upp så att de blir större och större med tiden (gummibandet blir mer och mer spänt). Magi löser oftast problem direkt och gör man det måste den lagrade energin komma ut någonstans (släpper man ena änden av ett gummiband kommer man snärta sig själv på fingrarna och det gör ont). Det innebär att magi alltid har ett pris och dessutom inte alltid funkar som man vill. Den snabbaste lösningen (vilket magi vanligen ger) är inte alltid den man själv skulle valt i den bästa av världar.

Med det sagt så kommer jag maila ett sigill till dig privat med instruktioner om vad det gör och hur du ska använda det.

Och med det hoppas jag och Hanna dig allt gott och hoppas att allt löser sig till det bästa.

37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page