top of page

Blir jag någonsin sams med svärmor?


Min svärmor pikar mig varenda gång vi ses och generar mig så fort hon kommer åt. Hur får jag henne att sluta? Min fru tycker att jag är överkänslig men det tycker ingen annan, så pass vassa och taktlösa är svärmors kommentarer. Det här är på nivån att det påverkar mitt äktenskap, jag blir arg på frun för att hon tycker att det går bra att jag blir sårad, hon blir arg på mig för att jag kritiserar hennes mamma.

"Desperat"


Svar: Om jag ska tro mina kort så handlar det här om att svärmor är avundsjuk. Kanske tycker hon att du har kommit emellan henne och hennes dotter, och nu har hon hittat ett verktyg som får dottern att hamna på hennes sida - mot dig. Det ser ut som om ditt äktenskap i vanliga fall är varmt och kärleksfullt, och byggt på ömsesidigt förtroende, så den här situationen är mycket ledsam.


Korten säger att du måste komma ihåg att om din fru var tvungen att välja så skulle hon välja dig. Inte din svärmor. Att din fru ställer upp på att du blir sårad är rena försvarsmekanismen - hon låtsas att det inte är så farligt, för annars blir situationen olöslig. Så hon hittar helt enkelt på att kommentarerna inte är så farliga utan det är du som är känslig.


Jag vet inte vad det är som har gått på tok i din svärmors liv men hon kommer inte att ändra sig i första taget, inte nu när metoden fungerar (ur hennes perspektiv). Därför tror jag att det bästa du kan göra är att vägra träffa henne. Det kommer också att göra tydligt för din fru att du mår dåligt och att det här inte är någon struntsak. Och det i sin tur kanske gör att ni kan prata om det här ut ett ärligare perspektiv och kan skapa en gemensam plan. Var bara beredd på att din fru kommer att hålla fast vid att du gör en höna av en fjäder - ett tag. Håll ut och kom ihåg att ni älskar varandra (tarotkorten betonade verkligen hur stark er kärlek är). så får du förhoppningsvis stopp på den här negativa utvecklingen. Annars finns det tyvärr en risk att det blir värre istället för bättre.

33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page