top of page
  • Skribentens bildTor

Blir jag friskare snart?

Hej! Jag undrar om jag kommer få bukt på min hälsa snart. Känner mig så nere och hopplös. Läkarna är ingen hjälp och jag har provat en massa alternativa grejer, men det har bara blivit värre. Finns det nåt ljus i tunneln? Kram

Sarah


Att hitta hoppet är det första steget mot en bättre framtid.

Svar: Hälsan kommer bli bättre men fokus just nu bör inte vara på att hitta rätt behandling utan att ta i tu med hur du mår mentalt. Att se ett ljus i vardagen och hitta ljuspunkterna i livet framöver från den horisont du har nu är väldigt viktigt. För dig börjar hälsoresan inifrån – att du ser det som är bra kommer hjälpa dig orka ta ett steg i taget och då kommer varje liten förbättring att känna som en lättnad istället för att du blir nedslagen av att det går långsamt.

Att det blir sämre är inte bra och fastän det känns tungt är det i den ”vanliga” omsorgen du hittar svaren. Inte lösningen i sin helhet men svaren. Det viktigaste är att du hittar en läkare som ställer rätt frågor och lyssnar på dig.

Det lönar sig att kolla med olika vårdgivare och olika huvudmän eftersom det lätt blir så att om man går till samma at de tittar mer på journalen än lyssnar på dig och det är du som måste stå i centrum för att kunna bli bättre.

Ett sätt att hitta vägar till rätt vård är att leta efter forum för din åkomma – at prata med andra som är i samma situation som du ger tillgång dels till stöd och till andras berättelser som kommer ge insikter men också få tips om hur du kan få den hjälp du behöver.

Ledsen att jag inte kan bidra med en superkur annat än att säga att ditt mentala välmående är viktigast för ditt tillfrisknande just nu och att det kommer hålla i sig under året som kommer.

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page