top of page
  • Skribentens bildTor

Blir jag frisk igen?

Jag har precis blivit arbetslös OCH sjukskriven! Jag hade en visstidsanställning på samma företag som min man arbetar på. Vi ville allihopa att jag skulle få stanna kvar men tyvärr: Kommer jag att bli återanställd? Kommer jag att få ett annat arbete? Inom vad ska jag arbeta? Är sjukskriven pga av depression, kommer det att bli bättre? Min man var otrogen i början av vårt förhållande har han fortfarande känslor för henne eller är det jag som inbillar mig det, kan jag lita på honom? "Förtvivlad stenbock"

Svar: Utan födelsetiden kan jag tyvärr inte våga mig på att försöka hitta orsaken till din sjukdom i horoskopet. Spontant skulle jag misstänka att det rör Månen, som dels har väldigt mycket med depressioner att göra och dels befinner sig i Tvillingarna (vanligt hos djupt deprimerade). Men jag kan inte säga mycket mera om det eftersom Månen rör sig så fort i ett horoskop, runt en halv grad i timmen. Därför kan jag inte veta säkert om jag är på rätt spår eller under vilken period din sjukdom kommer att vara kritisk.

Mina kort säger att din depression har sina rötter i svek och i tyranni som du har blivit utsatt för. Du har fått ditt egenvärde förstört och det gör att du inte längre har ett normalt flöde av känslor (alla har vi ju ebb och flod på det området). Dina egna känslor gör dig illa, helt enkelt, och eftersom du uppfattar dem som en fara flyr du in i depressionen som är ett "tryggt" tillstånd ur ett perspektiv. Väl inne i depressionen behöver du inte erkänna eller konfrontera dina egna negativa, utåtriktade känslor (vrede, hat, hämndbegär t ex) som du inte längre kan kontrollera och inte heller vill agera ut. Det kan vara så att du undermedvetet upplever att du skall bli bestraffad på något sätt om du släpper ut det du egentligen känner.

Det besvärliga är att undertryckta känslor i sig skadar. De skadar dig. Och därmed förstärks också din omedvetna känsla av att ha felat och förtjäna bestraffning.

Mitt antagande efter att ha talat med korten är att chansen är god att du kan bli hjälpt av en duktig terapeut. Någon som kan hjälpa dig att sluta med självbestraffningarna och som kan hjälpa dig att ta reda på vad det är för negativa känslor du känner och varför, vem det egentligen är du borde vara arg på. Var medveten om att du känner som du gör nu för att någon behandlat dig illa och lärt dig att du inte är värd bättre. Det är denna någon som förtjänar din vrede, inte du. För du är värd mycket. Du är värd kärlek, respekt och lojalitet.

Dina chanser att tillfriskna är skulle jag säga är goda. Vad du skall arbeta med är också svårt att säga i detalj utan födelsetiden, men du borde kunna finna tillfredsställelse inom sådant som rör kommunikation, språk eller nöjesresor, alternativt undervisning eller aktiviteter för barn och ungdomar, media eller snabba affärer. Vad jag inte vet är hur mycket talang du har och för vad.

Din sambo och du passar väldigt bra ihop rent praktiskt, ni har lätt att hitta en givande gemensam vardag, ni mer eller mindre delar intressen och humor. Det finns egentligen bara några små problem men eftersom två av dem är kopplade till Månen förvärras de säkert av att du inte mår bra. Hans känslomässiga behov och dina krockar eftersom ni båda vill att den andra skall vara den ledande och initiativtagande på just det planet. Ni "väntar ut" varandra och det gör att han inte heller mår bra när du mår dåligt. Han har också lite svårt att förstå hur du känner och hans beteende skänker dig ingen direkt trygghet. I vanliga fall gör han dig inte otrygg heller, men just nu skulle du egentligen behöva stöd och inte bara en neutral hållning.

Du behöver emotionellt stöd, mer än han ger. Kanske kan du få det genom en vän eller på annat sätt? Jag vet inte om du säkert kan lita på din sambo eller ej, men jag vet att de tvivel du känner nu har sina rötter i att du själv känner dig utsatt, ensam och otrygg. Så bäst vore nog att först försöka åtgärda det, så att inte ert förhållande får ta onödigt mycket stryk

38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page