top of page
  • Skribentens bildTor

Blir jag fri från min inflammation?

Jag har fått muskelinflammation i ryggen och låret har nu gått med kryckor i 1 år har sökt läkare men ej fått något inflammationshämmande på grund av mediciner för hjärtproblem.

Kan du se om jag kan bli bra ifrån min muskelinflammation. Tacksam för svar

I-B


Du kommer behöva hjälp för att bli helt frisk

Svar: Det finns en väg till bättring men den kommer inte av sig själv utan handlar om lindring och avlastning så att kroppen kan läka.

Första steget är att undvika försämring. Kolla över vad du gör och hur du gör det. Är din säng i rätt hårdhet, hur sitter du när du sitter, är din stol ergonomisk, är dina kryckor i rätt längd för att ge max avlastning.

Andra steget är att låta kroppen få rätt bränsle och det börjar med att du äter antiinflammatorisk mat. Bästa sättet är att googla det (och vara noggrann med källkollen – det finns mycket skräp därute). Generellt dock kolhydrater och framför allt socker med måtta.

Tredje steget är smärtlindring och rörelse. Rörelse är bra men inte om det tar emot. Kolla vad som erbjuds och testa gärna vattengympa, floating kan också vara bra eftersom det ger avlastning (snarare än träning). Tummregeln är att det ska kännas bra före under och efter.

Med detta i hamn är det sista steget hälsovården. Om läkare inte kan skriva ut medicin finns det faktiskt mycket annat de kan göra. Cirkulationsmassage, akupunktur, mm, mm. EN så omfattande inflammation som du har behöver övervakning och behandling och om läkarens rekommendation mest är ”vänta och se” hitta en bättre läkare!!!

Åter kan du kolla på nätet vilka av läkarna och hälsocentralerna i ditt närområde som tar människor i din åldersgrupp och med dina problem på allvar och sök dig dit.

Korten säger att det finns en väg men att det är en som kräver assistans, uthållighet och aktiva val.

Lycka till – mina tankar är med dig för att leva med smärta är fasansfullt jobbigt

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page