top of page

Blir det någonsin en roman?


Min dröm är att skriva en roman om min uppväxt. Kommer jag någonsin att göra det och kommer jag att kunna få den utgiven? Jag vill också veta om det finns några goda nyheter angående pengar i januari.

"R U"Svar: Vi börjar med pengarna. Andra halvan av januari ser ut att bli ganska bra med låga utgifter och bra chans till extraslantar. Om du har något att sälja så passa på att göra det där.


Innan jag frågar korten om din roman vill jag göra en rekommendation: Tidningen "Skriva". Den innehåller mängder av vettiga tips om allt möjligt från hur du hittar ett förlag till hur du organiserar ditt skrivande så att det faktiskt blir gjort. Jag skulle också rekommendera att du testar att skriva en avslutad historia på kanske 15 000 ord (om du inte gjort det redan), inte med målet att få den publicerad utan för att öva på själva hantverket. Väldigt mycket handlar om avvägningar, vad ska med, vad ska bort, vad behövs för att etablera en karaktär, och så vidare. När du har skrivit en rejäl novell så kan du vrida och vända på den och se vad som fungerade, vad som fattas, vad du behöver jobba på. Att göra det innan du sätter igång med romanen kommer att spara dig en massa tid och vånda längre fram.


Korten säger att du verkligen borde skriva, ju förr desto bättre, men att det finns en tidstjuv i din närhet som ställer till problem. Kanske med flit, till och med. Det kommer att dyka upp en situation snart där du kan välja att sätta ner foten, och korten rekommenderar att du gör det. Hur det går för din roman kan jag inte se men jag kan däremot bestämt säga att du skulle må bra av att författa, och att det i nuläget är så att någon stjäl tid och utrymme av dig på ett sätt som inte är okej.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page