top of page

Blir det bra om vi flyttar?


Mina svärföräldrar vill att vi flyttar så vi bor nära dom. Jag har inget emot dom men dom bor riktigt långt bort så det blir att rycka upp hela vår familj med rötterna. Praktiskt går det att lösa, med bostad och jobb och så. Lite knepigare blir det med skola och förskola som vi har på väldigt bekvämt avstånd där vi bor nu. Min andra hälft vill gärna, han vill att dom ska kunna vara farfar och farmor mer än dom är nu. Det jag undrar är blir det bra? Vi har inte prata med barnen om detta än men jag tror inte dom är så pigga på att flytta.

"D"


Svar: Det första jag tänkte när jag läste din fråga var "Skulle inte svärföräldrarna kunna flytta istället?" - just med tanke på att det är en enormt stor sak för barn i skolåldern att byta skola, tappa vardagskompisarna och alla bekanta ställen.


Korten säger att det problematiska är att flytten faktiskt skulle vara riktigt bra för dig, men skapa problem för resten av familjen på ett sätt som gör att det inte blir bra för dig heller på lite längre sikt. Om det ska kunna bli bra för alla så måste ni ha resonerat er fram så att alla är väl informerade och nöjda med det gemensamma beslutet. Går det inte att komma dit så är det bättre att avstå från att flytta.

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page