top of page
  • Skribentens bildTor

Blir det bra om jag flyttar?


Jag är änka sen många år tillbaka och bor i eget hus och känner mig ganska ensam ibland. Jag har funderingar på att sälja huset då det är för stort och funderar på att eventuellt flytta till ett trygghetsboende som jag har varit och tittat på. Skulle det vara bra för mig att flytta dit och skulle jag hitta fler vänner där? Undrar även om jag kommer att ha kvar värken i min kropp livet ut`? Har framför allt värk i ryggen och mina fötter och det tar mycket energi.

"V M"


Svar: Det blir inte bättre med huset än det är nu utan det blir tvärtom sämre med tiden. Dröj inte utan sälj. Det har inte bara med din trivsel och hälsa att göra utan du vinner ingenting rent ekonomiskt på att vänta heller. Men tänk dig för lite innan du väljer hur du ska sälja. Det kan finnas ett mer lönsamt val än det uppenbara valet. Kanske kan du få ett bättre erbjudande från en annan mäklare till exempel.

Trygghetsboendet är ett bra val. Det kan finnas ett alternativ som är bättre mätt i slantar, men det är mycket sämre på alla andra vis. Trygghetsboendet fungerar bra för dig både nu och på sikt, och kan faktiskt leda till så många nya intressen och nya vänner att det blir lite för bra och ont om den ensamtid som du också behöver. Med nya, goda vänner kommer glädje och trygghet (och kanske kärlek), men också sorg och avsked. Undvik inte nya djupa relationer för att det känns svårt med avskeden. Det är mer än värt det. Du behöver mer värme och vänner (och kanske lite romantik - det finns i alla fall någon där som gärna skulle erbjuda det) i ditt liv.


Värken är ett kapitel för sig. En del beror ju på ålder och slitage, helt enkelt, men du ska inte behöva ha ont på den nivån att livet slutar vara roligt. Och jag tror att du är där, vissa dagar. Det är inte alltid så lätt att bli tagen på allvar av vården när man är lite äldre, lite för ofta anses smärtor och krämpor "naturliga". Som om det gör mindre ont för att det är naturligt. Men när du har kontakt med vården, var ärlig med hur jobbigt det är. Jag tror att du skulle kunna få mer hjälp än du får nu. Korten säger också att värken förvärras av att du överanstränger dig ibland, särskilt med praktiska saker. Du har en enormt stark jordpersonlighet, det syns tydligt i horoskopet, du är van att klara av saker och du är alltid noggrann. Korten säger att du måste skämma bort dig själv mer och faktiskt vara lat och slarvig ibland så att orken räcker till roliga saker också.


Det kan också vara så att obearbetad sorg spelar in. Det vilar ett mörkt moln av saknad över dig och det är helt enkelt svårt för kroppen att fungera när själen mår dåligt. Jag säger inte att din värk inte huvudsakligen har fysiska orsaker, men jag tror att du må bra av att prata med en kurator eller en terapeut om sorgen som du inte riktigt har gjort upp med.

15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page