top of page
  • Skribentens bildTor

Berörd när jag somnade

Igår när jag höll på att somna kändes det som någon strök mig på armen genom täcket. Jag har även haft mycket konstiga bilder som kommer och går när jag ska till att sova. Är det något jag ska reflektera på eller inbillar jag mig bara?

CSvar: Det är inte ovanligt att vi upplever konstiga och ofta till och med fysiskt väldigt påtagliga saker när vi håller på att somna. Särskilt som läget är nu när de vanliga rutinerna har ändrats och mycket av det vi tar för givet inte längre är som det ska.

Det är dels den oron det skapar men framför allt att i det ”vakuum” som uppstår under den tid vi brukar fylla med vardagligt trivia som vi nu ofta hittar ”luckor” av tystnad och stillhet i. På samma sätt som stjärnorna är klarare på natten nu än de var för två månader sedan eftersom det är mindre föroreningar i atmosfären nu, på samma sätt är de röster och intryck som alltid finns runt oss precis bortom vår medvetna vardag lite lättare att höra och märka när våra liv inte är lika ”på” hela tiden.

I ditt fall att du upplever att någon stryker dig längs armen är troligen en positiv sak. Det är en lätt beröring som antyder närhet och delande i första hand. Alternativet är att det är di hjärnas signaler under det att du håller på att ”stänga ner” för natten som spelar dig ett spratt men det är mindre troligt.

Vad gäller bilderna som kommer och går är de ofta väldigt givande att reflektera runt och om men det kan vara lite struligt att få ett bra grepp om hur man bör gå till väga och vad man kan dra för lärdomar.

Så fort jag får ordning på min inspelningsrigg kommer jag göra videos om sömn och drömmar där just insomning och medvetandedrift kommer vara tidiga teman.

Så det kommer mer på den biten. Till dess vill jag dock säga att det aldrig är fel att låta sig lockas med av tankarna så länge de inte leder in mot mörka platser och tankar.

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page